Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La impunitat petrolífera amenaça el planeta

Més de 25.000 barrils de petroli cada dia se'n van directament el mar des del 22 d'abril, dia de la fuga de petroli al golf de Mèxic. El vessament del golf de Mèxic ha provocat una gran catàstrofe ecològic.

El gegant energètic British Petroleum (BP) diu que la fuga és de 5.000 barrils de petroli al dia, però càlculs independents eleven la xifra entre els 25.000 i els 95.000 barrils diaris.

25/05/2010 12:19 Territori
Per tal de millorar la seva imatge davant la dura pressió popular que està reben BP, la companyia ja ha endegat una immensa campanya d'imatge amb anuncis als diaris nord-americans. BP haurà d'invertir 500 milions de dòlars a investigar els efectes del vessament i 75 milions més per indemnitzacions. La marea negra ja està arribant als aiguamolls de Lopetroliuisiana. Més de 110 quilòmetres de costa ja han estat tacats pel quitrà.

D'acord amb la llei de Contaminació Petrolífera aprovada el 1990, un any després de la catàstrofe de l'Exxon Valdez a Alaska, 75 milions de dòlars (61 milions d'euros) és la indemnització màxima que pot pagar una companyia per un vessament.

Per mirar de rentar la imatge pública, la companyia britànica va publicar aquest diumenge anuncis als principals diaris. "Resposta a la fuita de petroli del golf de Mèxic. El que estem fent. Com aconseguir més informació". Eren les frases que es podien llegir a plana sencera en anuncis al The New York Times i el The Wall Street Journal. "Des que va passar el tràgic accident a la plataforma Transocean Deepwater Horizon hem estat compromesos a fer tot el possible per aturar el vessament de cru i mantenir-lo lluny de la costa", assegurava la publicitat.

"Hey, hey, Lamar McKay, quants peixos hem matat avui?"

Un centenar d'activistes nord-americans s'han manifestat aquest dilluns davant les oficines de British Petroleum a Houston (Texas) per protestar contra el vessament de petroli al gmerdaolf de Mèxic i la gestió de la crisi que n'està fent la companyia britànica. "Despullar la veritat", deia una de les pancartes. Una part dels activistes portaven botes i poca cosa més. L'acció l'ha coordinat el grup Code Pink, que està darrere d'una part de les mobilitzacions contra la guerra de l'Iraq. Els assistents corejaven frases com "Hey, hey, Lamar McKay, quants peixos hem matat avui?", en referència a l'alt executiu del gegant energètic. que ha hagut de declarar al Congrés.

Un altre vessament a Singapur

L'autoritat portuària de Singapur ha confirmat que un petrolier de Malàisia i un vaixell de càrrega de l'estat caribeny de Saint Vincent i les Grenadines han xocat aquest matí davant la costa de l'illa asiàtica. El xoc, a tretze quilòmetres al sud-est de Changai, no ha comportat danys personals, però sí desperfectes al petrolier malai que han comportat el vessament. Reuters cita el canal de televisió Channel News Asia, segons el qual s'haurien vessat 2.000 tones de cru. Quatre vaixells patrulla i serveis d'emergència i de neteja treballen a l'àrea afectada. Els dos vaixells estan atracats a l'estret de Singapur mentre es treballa per contenir i netejar el vessament.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid