Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP recorda que la inversió a Sabadell ha estat deu vegades inferior a la consulta de la Diagonal

La inversió que ha aportat l'àmplia xarxa de voluntàries per tirar endavant una consulta independentista a Sabadell ha estat de 40.000 euros. A Barcelona, per impulsar la consulta sobre la reforma de la Diagonal l'Hereu va gastar-se tres milions. La inversió a Sabadell ha estat de 0,23 euros per habitant, deu vegades menys que en la consulta de Barcelona.

El portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas, ha recordat aquest diumenge aquesta diferència i ha remarcat una altra de les desigualtats a part de l'econòmica. "La consulta de la Diagonal va gaudir d'una campanya i un ressó mediàtic important dels quals no ha gaudit la consulta de Sabadell", ha afirmat.

31/05/2010 03:06 Política
Cup Cup

"Es tracta d'un doble èxit perquè ha superat al PSOE a la ciutat de Barcelona", ha subratllat Sallas.

 

A Barcelona, per un cens d'1.415.000 persones es van necessitar 3,3 milions d'euros públics. Això suposa 2,33 euros per cada votant. A Sabadell, per 173.645 habitants, s'ahn invertit 40.000 euros -no de tots, sinó de les voluntàries-, que dóna un resultat de 0,23 euros per cada elector.

Més participació

Malgrat l'evident desigualtat econòmica i tenint en compte que Sabadell és una de les ciutats més grans que han celebrat plebiscits, la consulta d'aquest diumenge a Sabadell ha superat la de la Diagonal en participació.

Així, el percentatge de participació a la consulta sobre la independència de Sabadell, que ha estat d'un 13,76%, ha superat el de la consulta sobre la Diagonal que va organitzar l'Ajuntament de Barcelona fa dues setmanes i que va assolir un 12,17%.

Sens dubte, tots els que en les passades conteses van criticar la baixa participació de les consultes, a partir d'ara hauran de pensar-s'ho dues vegades gràcies a la nova referència que ha aportat la Diagonal al món de les consultes. Superar el 12,17% significa fer justícia amb totes aquelles veus  que alguna vegada han criminalitzat aquest procés democràtic. I les consultes sense ampli pressupost ni complicitat mediàtica ni política ho han aconseguit i de llarg.

Per a saber-ne més:

Cop dur a Hereu per la Diagonal però relega les responsabilitats al primer tinent d'alcalde 

La participació en la consulta sobre la Diagonal disminueix en els darrers dies

La consulta de la Diagonal fracassa i destapa les vergonyes de l'Hereu

L'Ajuntament de Barcelona valora positivament el ritme de votacions, tot i que no s'arriba al 7% 

La consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona pot esdevenir un fiasco 

Un 1,79% dels barcelonins ha votat durant jornada de la consulta sobre la Diagonal

Nombroses irregularitats en el primer dia de la consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona

Sabadell es proclama independentista per un 92,46% dels vots

Sabadell enfila el camí cap a la Independència amb una participació del 13,67%

La CUP de Sabadell afirma que cal fixar l'horitzó en la creació d'una República Independent

La consulta per la independència de Sabadell supera la de la Diagonal en participació

Sabadell: 9,2% de participació fins la una del migdia

Sabadell viu una festa democràtica

Sabadell decideix sobre la independència

Sabadell es pronuncia sobre la independència aquest diumenge

Comença el compte enrere per a la 4a onada de consultes sobre la Independència 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid