Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La consulta de la Diagonal fracassa i destapa les vergonyes de l'Hereu

Malgrat els més de tres milions d'euros d'inversió de les arques públiques, el ressò màxim, oferta d'infraestructures amb possibilitat de votació als centres cívics i facilitats com el vot electrònic, la consulta de la Diagonal ha fracassat obtenint de moment un ínfim 8,5% de participació.

A més, les queixes i reclamacions no paren de créixer dia a dia. I és que la transparència d'aquesta consulta és més aviat escassa si es té en compte que darrere hi ha tot un entramat d'empreses i interessos econòmics que es disputen la Diagonal. 

14/05/2010 11:25 Política

El mateix alcalde de Barcelona va admetre el fracàs de la consulta quan va mentir dient que havia votat quan en realitat no ho havia fet per problemes informàtics.

Tal com revela La Directa 182, aquest projecte participatiu és tan sols una cuirassa per amagar un entramat empresarial complex i ple d'interessos econòmics. L'empresa Alston -propietària del 25% de l'empresa del Tramvia- ha finançat un documental sobre la consulta ciutadana per un valor de 200.000 euros perquè hi té molts interessos posats, ja que de prosperar les propostes A i B s'endurà un bon pessic del negoci.

A més, ha planificat portar de viatge l'alcalde Hereu i una àmplia comitiva de periodistes fins a la ciutat de Bordeus per mostrar-los els nous models de tramvia que es podrien implantar a la Diagonal. En aquest sentit, són les opcions A i B les que regalimen milions d'euros, mentre que la C, que planteja la possibilitat de deixar l'avinguda tal com està, no suposaria cap repartiment de pastís d'adjudicacions d'obres ni concessions de subcontractes de serveis.

Per altra banda, a la direcció de la Unió Temporal d'Empreses (UTE), que controla el TRAM, hi trobem noms com FCC, NECSO i COMSA en qualitat de constructores que volen executar l'obra. El Banc Sabadell i Societé Generale seran les societats creditícies que aportaran els préstecs per finançar el project, i FCC.Conex, Sarbus i Soler i Sauret s'autoproposaran per aconseguir l'explotació final del negoci. 

Per tot això la propaganda i la promoció editada pel consistori margina i oculta completament l'opció C, quan en teoria hauria d'estar en igualtat de condicions perquè la ciutadania pogués votar lliurement. 

El cost global de la propaganda i inversió municipal no s'ha fet públic.

Una deshonra per l'Hereu

Milions d'euros de despesa per aconseguir, al cinquè dia de la consulta, un 8,5% de participació, tota una deshonra per un home, Jordi Hereu, que va burlar-se de la legitimitat de les consultes per la independència que, de la mateixa manera que la consulta de la Diagonal, només demanaven el parer a la població.

Si no en va tenir prou amb la vergonya d'haver dit que havia pogut votar satisfactòriament quan no ho va poder fer per errades tècniques, ara s'haurà de menjar haver criticar un exercici de democràcia com les consultes independentistes -aquestes sí vertaderament democràtiques.

A més, haurà d'aguantar veure com el PP impugna la consulta fruit de les "irregularitats, desgavells, problemes i deficiències" patides. El líder popular, Albert Fernández Díaz -que va votar per l'opció C-, ha assegurat que dilluns, un cop acabada la consulta, anunciaran si finalment tiren endavant aquesta petició d'anul·lació, que semblen tenir bastant decidida. A més, Fernández ha exigit "cessaments i responsabilitats" per com està evolucionant la consulta. Pel PP, a hores d'ara "ja s'ha demostrat la vulnerabilitat i els innumerables defectes' que té el procés i que 'l'alcalde, Jordi Hereu, intenta amagar".

Allau de queixes ciutadanes

Paral·lelament, la indignació popular no para de créixer. Divendres el nombre de queixes supera ja les 420, entre les rebudes als punts de votació presencial i les que l'Ajuntament té comptabilitzades al Telèfon del Civisme on es recullen les reclamacions. Tot això tenint en compte que encara no s'han contemplat les del primer dia de votació.

A més, a aquest mateix número han arribat a trucar 845 barcelonins, tant per queixar-se com per consultar aspectes referents a la consulta.

Per a saber-ne més:

L'Ajuntament de Barcelona valora positivament el ritme de votacions, tot i que no s'arriba al 7% 

La consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona pot esdevenir un fiasco 

Un 1,79% dels barcelonins ha votat durant jornada de la consulta sobre la Diagonal

Nombroses irregularitats en el primer dia de la consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona

El referèndum sobre la Diagonal de Barcelona potser no superarà el 20% de participació 

Avinguda Diagonal, tramvies i consultes, prenem-ne nota Per Roger Bujons, membre de l'Ateneu Layret i militant de la CUP de Barcelona

Les alternatives a la possible reforma de la Diagonal de Barcelona generen confusió Llibertat.cat

Hereu i Gomà arrenquen la campanya pel sí en el referèndum  BTV

S'instal·la a la Diagonal una carpa per informar als ciutadans sobre la reforma del carrer BTV

Els projectes per a la Diagonal no satisfan l’oposició BTV

Les dues propostes per a la reforma de la Diagonal BTV

L'oposició de Barcelona recela i no se'n refia dels projectes de l'Ajuntament per la Diagonal Directa

CiU lamenta que Hereu no hagi resolt tots els dubtes sobre els projectes de reforma de la Diagonal Europa Press

La futura Diagonal, més espai per a les persones i el transport públic Catalunya Press

"Diagonal per a tothom" de Barcelona demana més informació i menys especulacions i incertesa Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid