Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cop dur a Hereu per la Diagonal però relega les responsabilitats al primer tinent d'alcalde

Mentre CiU i el PP demanen la dimissió de l'Alcalde, ERC considera encertada la dimissió del primer tinent d'alcalde i actual regidor de Ciutat Vella, Carles Martí. Tot i així, s'ha obert una crisi política al sí de l'Ajuntament.
137.454 persones que representa un 79,84% dels ciutadans de Barcelona que han anat a votar en la consulta per la reforma sobre el futur de l'avinguda de la Diagonal s'han decantat per l'opció C, o sigui ni bulevar que era l'opció A, ni rambla que era l'opció B. L'opció A  ha recollit 20.447 vots, l'11,88% del total. L'opció B, 14.260 vots, un 8,28%.  En total han votat 172.161 barcelonins, un 12,17%.

16/05/2010 15:27 Territori

L'Alcade de Barcelona, Jordi Hereu, assegura haver entès el missatge, però ha fet dimitir a Carles Martí i  també ha acceptat la renúncia de la gerent dels sistemes d'informació de l'Ajuntament, Pilar Conesa.

Hereu també ha reconegut que “la ciutadania ha dit que no era la pregunta pertinent ni el moment pertinent”. L’Executiu va iniciar el procés participatiu “per estar més propers” a la gent i, segons el batlle, no ha estat així.

Tot i els diners que s'ha gasta el govern municipal per fer la consulta, el líder municipal d'ICV-EUiA i segon tinent d'alcalde, Ricard Gomà, ha remarcat que no han sabut explicar que transformar la Diagonal era lluitar contra la crisi.

La majoria dels votants han participat a través d'Internet. I és que fins a 89.043 persones han optat per votar des d'ordinadors personals, xifra que suposa el 51,72% del total de votants. La resta, 83.118, ha optat pels punts de votació presencial. D'entre els que han escollit votar per Internet, la majoria ho han fet demanant la seva clau a través d'un SMS, un 37,63% dels votants. Amb un certificat digital només han votat un 3,01%, i un 11,08% ho ha fet a través dels portals col·laboradors.


Un fiasco

Dilluns dia 10 de maig va començar la primera consulta popular celebrada a Barcelona per conèixer l'opinió dels prop de milió i mig de censats majors de 16 anys sobre la reforma de l'avinguda de la Diagonal. Ahir dissabte, a les 10 de la nit, es van tancar els punts de votació presencial repartits per tota la ciutat, clausurant així el primer dels dos mètodes de votació després de sis dies oberts al públic. Finalment l’opció de votar per Internet s'ha tancat aquest matí a les 10.

 

Com s'anunciava en aquestes pàgines, la consulta sobre la reforma de la Diagonal ha esdevingut un fiasco, no pel fer-la, sinó per la manera que s'ha fet i s'ha plantejat. A més a més, cal dir-ho, amb una participació ridícula, la del 12, 17%

I això que ha comptat el suport de més de tres milions d'euros, tota una administració local, amb professionals en dedicació plena i el suport dels partits. Dins d'aquest context, cal remarcar que s'han registrar un munt d'anomalies i incidències, i el què és més greu que tot un alcalde menteixi quan exerceix el dret de vot.

Després d'aquest fiasco, les consultes sobre la independència estan més legitimides que mai, ja que han demostrat que l'autèntica democràcia sorgeix de la mobilització popular.

Per a saber-ne més:

La participació en la consulta sobre la Diagonal disminueix en els darrers dies

La consulta de la Diagonal fracassa i destapa les vergonyes de l'Hereu

L'Ajuntament de Barcelona valora positivament el ritme de votacions, tot i que no s'arriba al 7% 

La consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona pot esdevenir un fiasco 

Un 1,79% dels barcelonins ha votat durant jornada de la consulta sobre la Diagonal

Nombroses irregularitats en el primer dia de la consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona

El referèndum sobre la Diagonal de Barcelona potser no superarà el 20% de participació 

Avinguda Diagonal, tramvies i consultes, prenem-ne nota Per Roger Bujons, membre de l'Ateneu Layret i militant de la CUP de Barcelona

Les alternatives a la possible reforma de la Diagonal de Barcelona generen confusió Llibertat.cat

Hereu i Gomà arrenquen la campanya pel sí en el referèndum  BTV

S'instal·la a la Diagonal una carpa per informar als ciutadans sobre la reforma del carrer BTV

Els projectes per a la Diagonal no satisfan l’oposició BTV

Les dues propostes per a la reforma de la Diagonal BTV

L'oposició de Barcelona recela i no se'n refia dels projectes de l'Ajuntament per la Diagonal Directa

CiU lamenta que Hereu no hagi resolt tots els dubtes sobre els projectes de reforma de la Diagonal Europa Press

La futura Diagonal, més espai per a les persones i el transport públic Catalunya Press

"Diagonal per a tothom" de Barcelona demana més informació i menys especulacions i incertesa Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid