Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Clam contra l'estat d'Israel arreu dels Països Catalans

Un total de nou activistes pro palestins han mort en l'assalt de l'exèrcit israelià a la flota solidària que pretenia arribar a les costes de Gaza, segons el balanç definitiu emès per les autoritats militars hebrees. 

Immediatament aquesta nova matança sionista ha provocat una allau de solidaritat arreu del món, amb protestes improvisades difoses a través d'Internet.

 

31/05/2010 22:12 Internacional
Als Països Catalans han estat convocades per la Plataforma Aturem la Guerra, la Comunitat Palestina de Catalunya i la Plataforma amb Palestina al Cor. Hi ha hagut concentracions de rebuig a l'exèrcit sionista almenys a Barcelona, Girona, Lleida, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Palma, Sallent, València, Lloret de Mar, Castelló i Alacant, Vilafranca del Penedès i Reus.
 
 
Barcelona
 
Unes 2.000 persones segons els organitzadors s'han manifestat aquest dilluns davant la Cambra del Comerç entre Catalunya i Israel, situada a Travessera de Gràcia de Barcelona per protestar contra l'atac de l'exèrcit d'Israel a sis vaixells pro palestins que portaven ajuda humanitària a Gaza. Els manifestants, que duien banderes palestines i diversos cartells amb lemes com 'Contra el terrorisme de l'Estat d'Israel', han cridat consignes com 'Palestina lliure' i 'Boicot a Israel'.
 
Assistents a la concentració han tirat ous a les oficines de relacions comercials entre Espanya i Israel. Durant la concentració, s'han escoltat diverses consignes com 'Assassins, Israel'; 'Visca la lluita del poble palestí'; 'Israel assassí del poble palestí'; 'Boicot Israel'; 'Llibertat Palestina'; i 'Israel culpable, Europa responsable'.
 
 
Girona
 
Un centenar de persones s'han concentrat aquest dilluns davant de l'Ajuntament de Girona per condemnar els atacs de l'exèrcit israelià a la flota d'ajuda humanitària per a Gaza. Representants del col·lectiu 'Salt per Palestina' han fet un parlament en què han qualificat l'acció israeliana de 'criminal' i han recordat que dos dels cooperants catalans de la flota, Manu Tapial i Laura Arau, havien col·laborat en una exposició de la biblioteca de Salt.


Un cop davant l'ajuntament, un dels membres del col·lectiu 'Salt per Palestina', Isidre Pallars, ha fet el parlament. Les primeres paraules han estat de condemna per l'acció israeliana d'aquesta matinada en aigües internacionals. 'Israel ha tornat a atacar als pacifistes!', ha exclamat el portaveu.

El representant de 'Salt per Palestina' ha explicat que aquest migdia han rebut notícia que els dos cooperants osonencs, Manu Tapial i Laura Arau, estaven vius. 'Tot i així, hem de lamentar la mort dels més d'una desena d'internacionals solidaris', ha afegit el portaveu de l'acte que ha demanat un minut de silenci per les víctimes de l'atac de l'exèrcit israelià a la flota d'ajuda humanitària per a Gaza.

Després d'aquest instant de dol, els concentrats han aplaudit espontàniament i han acompanyat els aplaudiments amb crits que deien 'Vosaltres, sionistes, sou els terroristes' i 'Solidaritat Palestina'.

 

Lleida

Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça Paeria de Lleida per mostrar el seu rebuig a l'atac que aquest dilluns ha dut a terme Israel en aigües internacionals contra vaixells carregats ajuda humanitària amb destí a Gaza. Els concentrats han llegit un comunicat en què han acusat l'estat d'Israel d'estar ocupant 'il·legalment' la Gaza i de reiterades violacions dels drets humans i internacionals.

En la concentració, convocada per Iniciativa Solidària Internacional de Suport Humanitari (ISISH), la Plataforma aturem la guerra; la Comunitat Palestina de Catalunya; i per la Plataforma amb Palestina al cor, els assistents han acusat Israel d'un 'ús desproporcionat' de la força armada contra la població civil' fet que suposa 'una flagrant violació del Dret internacional', 'més enllà que l'abordatge s'hagi comès en aigües internacionals o dins de l'espai marí palestí, controlat per Israel'.  

Els concentrats han exigit 'un clar pronunciament' de les autoritat polítiques internacionals, de l'estat espanyol i Catalunya contra 'aquest nou menyspreu de les autoritats israelianes cap al principi del respecte de la dignitat humana' i han dit que el silenci 'equival a complicitat'. Així mateix, han demanat que els diferents estats trenquin relacions amb Israel perquè 'aquesta és l'única manera perquè comenci a complir amb les drets humans' i posi fi a l''ocupació' de Palestina.

 

València
 
Unes 200 persones s'han concentrat avui a la plaça de l'Ajuntament de València per a protestar per la "massacre" perpetrada per l'Armada israeliana a la 'Flotilla de la Llibertat'. A més, han demanat la posada en llibertat dels tres  catalans que viatjaven en l'embarcació, un d'ells, el periodista valencià David Segarra.
 
Els manifestants han bloquejat el tràfic enfront del consistori valencià i han desplegart diverses pancartes en les quals es llegia 'Aturem el genocidi del poble palestí', 'Estat d'Israel. Estat assassí' o 'No al genocidi, solidaritat amb el poble palestí'.
 
Entre els manifestants s'hi trobava Cristina Soler, la mare de David Segarra. A la concentració també hi han assistit Lucas Marco, periodista i amic de Segarra, qui ha assegurat que David i els altres cooperants catalans "estan detinguts a Israel" i el Ministeri d'Afers exteriors ha demanat la repatriació "immediata". "Almenys sabem que estan vius i en bon estat", ha destacat.  
 
 
 Vilanova i la Geltrú
 
Prop d’un centenar de persones s'han concentrat a la Plaça de la Vila per denunciar l'atac als vaixells d'ajuda humanitària del qual l'estat d'Israel és el responsable. Durant la concentració s'ha realitzat un minut de silenci per les víctimes de l'assalt, s'han fet crides contra la repressió que pateix el poble palestí i s'ha llegit el comunicat unitari que diverses organitzacions solidàries amb el poble palestí han fet per denunciar aquests fets. 
 
 

Comunicat unitari contra l'atac d'Israel als vaixells amb ajuda humanitària a Gaza

 

Front a l’atac per part de l’exèrcit israelià contra els membres de la flota d’ajut humanitari, en missió pacífica de resistència civil, que pretenia trencar el setge de Gaza, denunciem i condemnem les greus violacions del Dret internacional dels drets humans i del Dret internacional humanitari que, un cop més, ha comés i ha ordenat cometre el govern israelià.

Més enllà que l’abordatge s’hagi comès en aigües internacionals o dins de l’espai marí palestí, controlat per Israel, l’ús desproporcionat de la força armada contra la població civil, interna o internacional, suposa una flagrant violació del Dret internacional.

Instem a que és produeixi un clar pronunciament de les autoritat polítiques internacionals, de l’Estat espanyol i de Catalunya contra aquest nou menyspreu de les autoritats israelianes cap al principi del respecte de la dignitat humana. Recordem que el silenci equival a complicitat. Esperem que els nostres polítics estiguin a l’alçada dels valors de la dignitat humana i condemnin aquesta situació que ha costat la vida i ha ocasionat un gran nombre de ferits a activistes internacionals i no es quedin en silenci com va passar durant l’Operació Plom Fos, en la que varen morir més de 1.300 palestins.

Plataforma Aturem la Guerra Comunitat Palestina de Catalunya, Plataforma amb Palestina al Cor 


 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid