Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Brams anuncia que torna definitivament amb disc nou

Brams, l'històric grup berguedà liderat per Francesc Ribera "Titot", torna definitivament als escenaris amb un disc nou l'any que ve.

Ho va anunciar el mateix cantant del grup aquest dissabte a la nit al concert que havia organitzat la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró per tal de donar el tret de sortida a la campanya pel "sí" a la independència a la capital del Maresme.

23/05/2010 14:26 Cultura

Va esperar al final del concert, quan en plena efervescència musical i abans de tocar la darrera cançó, l'aclamada "Sempre més", Titot va anunciar que el grup havia decidit "en 3a Assemblea i per unanimitat tornar oficialment", però ja no per commemorar cap aniversari de naixement sinó per tornar a treballar amb la música i amb les paraules, tal com han fet sempre.

En aquest sentit, Titot va explicar que tornaran l'any 2011 amb un nou disc, del qual no en va avançar cap més detall. Brams va satisfer així la voluntat de milers i milers de seguidors que els han anat acompanyant al llarg dels concerts que han conformat aquesta gira 2010 que acabarà el dia 5 de juny a Berga, la mateixa ciutat que els va acomiadar ara fa cinc anys en un concert mai oblidat.

Tal com va explicar a Mataró el mateix Titot, l'acollida del públic durant aquest retorn que havia de ser temporal va ser el detonant que va provocar que el grup s'assegués per plantejar-se un retorn definitiu. "Nosaltres ens pensàvem que aquesta gira seria nostàlgica, però hem vist que no ha estat així", va explicar un Titot emocionat de comprovar que el grup que ell va veure néixer segueix més vigent que mai. I va afegir: "Volem ser-hi".

En un context on l'eufòria independentista és més viva que mai, els Brams volen ser-hi el dia que aquest poble recuperi la llibertat. D'aquesta manera, va agrair a la CUP de Mataró la seva tasca en favor de la independència i concretament al regidor de la formació al consistori mataroní, Xavi Safont-Tria, per aconseguir que "almenys no m'hagi de cagar amb tot l'ajuntament", en paraules del cantant i lletrista de Brams. La CUP de Mataró va iniciar amb aquest concert la campanya del 20J per la independència. Al concert hi van actuar, a més de Brams, el grup de Pego La Gossa Sorda, que va presentar el disc que aquest dilluns treu al mercat.

A l'inici de la gira 2010 de commemoració del vintè aniversari de naixement del grup, Brams descartava un retorn definitiu, però l'acollida que ha tingut novament la seva música, amb una gira que havia de ser de la nostàlgia però que no ho ha estat, ha provocat que tots els components del grup se sentissin amb prou forces per tornar a compondre, tornar a escriure lletres combatives, tornar a agafar les baquetes i donar-ho tot als escenaris, com no ha deixat de ser sempre el seu estil.

Titot dissabte va acostar una notícia acabada de sortir del forn -ho van acordar al sopar previ al concert- al públic que l'havia volgut seguir aquest dia a Mataró. I enmig de l'esclat d'eufòria de les seves seguidores i seguidors, els va recordar: "Nosaltres vam dir sempre més, no mai més". Brams reprèn les armes per tornar a fer camí.

"Sempre més
mentre duri el combat
sempre més
estaré al teu costat,
sempre més
que aquest poble necessita
sempre més
retrobar la llibertat".

[Sempre més, Brams]

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid