Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Compromís" es desmarca del .cat per reivindicar el .val

"Tant com ha costat tenir el .cat i ara n’hi ha que volen desmarcar-se’n. No és el .cat un domini cultural i lingüístic? I sent així, no hauria de ser el domini propi dels valencians i valencianes conscients de la unitat de la llengua?" Es pregunta Toni Cucurella.
El grup parlamentari Compromís ha presentat en les Corts Valencianes una proposició no de llei per la qual insten al Consell a iniciar "tots els tràmits necessaris per a la creació, la gestió i el control del registre del nom de dominis .val i .pva". 
 

26/05/2010 00:51 Territori
Amb l'argumentació d'Enric Morera, tot dient que  "a les valencianes i els valencians ens fa falta un domini d'internet propi perquè és una bona targeta de presentació al món".
 
La reacció aquesta nova via de neoblaverització no s'ha fet esperar, Toni Cucurella s'acomiada de "Compromís" al seu bloc i apunta que "¿Quina serà la propera idea que tindran per espolsa-se la temuda pols catalanista? Potser no escoltarem Morera acabar un míting al crit de «No mos faran catalans!», però per les iniciatives que prenen l'objectiu polític que persegueixen és el mateix. El mateix que tenia González Lizondo, vull dir"
 
Fa uns mesos que van assistir com el catalanisme a València agafava la directa per la via de la neoblaverització amb la creació del Softvalencià. Aleshores per evitar nous casos com el de "Compromís", Cucurella va dir que "hauríem de treballar conjuntament, pensant sobretot a no fragmentar-nos més, a sumar les nostres minories per fer una política cultural que recupere el prestigi, que torne a ser al més aviat possible "la Cultura" per antonomàsia arreu dels Països Catalans". Per l'escriptor, "si som la cultura de referència, serem la cultura a la que tothom vol pertànyer, i no com passa ara que som la cultura que tothom rebutja i menysté".
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid