Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La I-CSC rebutja l’abaratiment encobert de l’acomiadament que planteja el govern espanyol

Denuncia que el govern espanyol segueix entestat en posar-se del costat de la patronal
Per a Intersindical-CSC, el problema de l’atur no es resoldrà reduint el cost de l’acomiadament o dels salaris o retallant altres drets laborals, ja que la crisi no s’originà per aquests fets, sinó amb una correcta redistribució del treball i la riquesa que garanteixi el poder adquisitiu, la capacitat de consum i el benestar social d’una majoria de la població.

14/04/2010 01:44 Laboral
Les mesures presentades pel el govern central, segons aquest sindicat, permeten facilitar l’acomiadament; és a dir, abaratir-lo. La primera d’elles és subvencionar des de les administracions públiques part de la despesa que genera; la segona és eliminar les restriccions i generalitzar el contracte de foment de contractació indefinida, que presenta un cost de 33 dies per any treballat per acomiadament (enfront els 45 dies que costa un indefinit ordinari); i la tercera és copiar el “model austríac” consistent en la creació d’un fons individual amb aportacions empresarials al que el/la treballador hi pot accedir quan es quedi a l’atur o es jubili, i que es mantindria quan hi hagués un canvi d’empresa per part de l’empleat.
 
La Intersindical-CSC denuncia que aquestes mesures suposarien tan sols beneficis per part de les empreses, que s’estalviarien part del cost de l’acomiadament. Tanmateix, aquesta despesa no suposa un impediment per a la creació d’ocupació, ja que han estat precisament els col·lectius amb majors cotes de temporalitat (com el jovent), i per tant amb un acomiadament més barat, aquells que han patit més l’increment de l’atur, a la vegada que, des de la Transició, el continuat abaratiment de l’acomiadament no ha suposat major estabilitat laboral, sinó tot el contrari. Igualment, és pervers usar fons públics per finançar aquestes despeses patronals, quan se’ns està dient que no hi ha diners per a la jubilació o per als serveis socials. En definitiva, abaratir l’acomiadament no el frena, sinó que incentiva aquest.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid