Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP en contra de la jubilació als 67 anys

La formació independentista considera inacceptables les mesures del govern espanyol contra la crisi i proposa un canvi en el model productiu.
 
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) acaba d’editar un document de treball sobre les recents actuacions i anuncis del govern espanyol en matèria econòmica.

07/04/2010 12:56 Política
El document constata que les mesures preses fins ara han tendit a descapitalitzar l’Estat i a afavorir la retallada de garanties socials. Com a exemple d’aquesta tendència, la CUP cita l’intent d’augmentar l’edat de jubilació ordinària fins els 67 anys.L’organització demana un replantejament econòmic en clau d’esquerres i la mobilització social.
 
El document d’anàlisi econòmica de la CUP constata que les primeres declaracions del govern espanyol per fer front a la crisi semblaven positives: els drets socials i laborals no es veurien retallats.

Però els fets immediatament posteriors van desmentir aquells anuncis.Entre d’altres, la CUP denuncia la injecció econòmica de l’Estat a les entitats financeres i que el Fons Estatal d’Inversió Local hagi estat “un pedaç per intentar pal·liar el dèficit estructural de finançament de les entitats locals (que l’han abocat a dependre excessivament de les taxes vinculades a l’especulació immobiliària) i pretengui, no la creació de
nova ocupació, sinó mitigar l’enorme atur en el sector de la construcció”.

La CUP ara alerta contra l’anunci de noves mesures que aprofundeixen enles receptes neoliberals. Així, critica el pla d’austeritat i la retallada en inversió pública, a més de l’augment de l’IVA, que considera “una mesura regressiva”. L’organització se centra en criticar la reforma laboral i de la Seguretat Social, que atempta contra “els drets laborals,especialment dels i les joves”. Denuncien la paradoxa de que “aquestes mesures es pretenen justificar per una manca de viabilitat a llarg termini del sistema públic de pensions, quan realment suposen una disminució en l’aportació a les arques de la Seguretat Social (rebaixa i bonificacions de les cotitzacions empresarials i desviament al sector privat mitjançant el foment dels plans de pensions).”

La CUP es mostra molt crítica amb el paper de la patronal i del sindicalisme majoritari, a la vegada que demana a les classes populars que facin un pas endavant en la defensa dels seus drets laborals.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid