Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Vaticà demana perdó als jueus

Va comparar les acusacions a Benet XVI per encobrir la pederàstia a l'antisemitisme. La comunitat jueva ha reaccionat per una comparació grotesca i fora de lloc.

El predicador de Benet XVI, Raniero Cantalamessa, ha demanat perdó als jueus aquest diumenge per haver comparat els atacs a l'Església després dels escàndols d'abusos a menors a amb l'antisemitisme.

04/04/2010 11:53 Internacional
"Si, contra la meva intenció, he ferit la sensibilitat dels jueus i de les víctimes de la pederàstia em sap molt greu i demano perdó", ha rectificat Cantalamessa en una entrevista al Corriere della Sera. El franciscà ha assegurat que, tot i la reacció "irada" de la comunitat jueva, la seva intenció era "amistosa".

El predicador pontifici havia llegit una carta d'un suposat "amic jueu" sobre les crítiques a Benet XVI per haver encobert suposadament abusos de cures pederastes. "Segueixo amb disgust l'atac violent i egocèntric contra l'Església, el Papa i tots els fidels, l'ús de l'estereotip, culpar a la col·lectivitat d'una falta personal em recorda els aspectes més vergonyosos de l'antisemitisme", es queixava "l'amic jueu" que Cantalamessa no va identificar.

Per a saber-ne més:

El Vaticà compara les acusacios a Benet XVI amb l'antisemitisme

Benet XVI té immunitat  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid