Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dues persones s'embidonen amb formigó al centre de Girona en suport a Pórtulas

Dues persones han acabat detingudes a Girona després de passar sis hores amb els braços dins un bidó ple de formigó en una acció de suport a Núria Pórtulas.

L'interior del bidó estava ple de ferros i cadenes per donar més consistència al formigó. Cap a les nou del matí, han plantat el bidó al mig del pas de vianants que hi ha davant els jutjats i hi han introduït els braços.

27/04/2010 00:42 Drets i Llibertats
L'acció de protesta ha mobilitzat un important desplegament d'agents de paisà, antiavalots, policies locals, bombers i personal sanitari. Per poder treure'ls, els Bombers han hagut de fer servir malls, radials i martells elèctrics. Els activistes portaven una cadena a la mà entortolligada amb un candau, que han tancat amb les anelles. D'aquesta manera, si no s'anaven aixecant totes les capes de formigó que els cobrien, no es podien alliberar.

L'acció ha durat tot el matí, des de les nou fins a les tres de la tarda. El bidó ha ocupat un dels dos carrils de davant dels Jutjats de Girona, tallant parcialment el trànsit, però no impedint la seva circulació.

Un grup de persones s'han concentrat per donar suport, hanresó (per no tenir antecellibertat repartit octavetes informatives als vianants i als cotxes, i han cridat consignes contra el cos policial repressiu dels Mossos d'Esquadra, la llei antiterrorista i l'Audiència Nacional, així com exigint l'absolució de la Núria.

Els bombers han estat treballant durant tres hores per trencar el bidó davant d'una forta presència policial. Hi ha hagut diversos policies de paisà i també un cordó d'antiavalots separant les persones embidonades de la resta de ciutadans. En finalitzar l'acció les dues persones solidàries que s'han embidonat han estat immediatament detingudes pels Mossos d'Esquadra. Per treure les restes del bidó i del formigó, ha calgut traslladar un camió-grua fins al lloc.

Tot i que la detenció s'ha produït a primera hora de la tarda, i els fets s'han desenvolupat sense incidents i de forma tranquil·la, molt probablement no serà fins demà al matí que passin a disposició judicial, i segurament no seran posats en llibertat fins llavors.

Per a saber-ne més:

Dues persones es pengen del Pont de Pedra de Girona per demanar l'absolució de Núria Pòrtulas 

Una manifestació tanca les accions del tercer aniversari de la detenció de Núria Pòrtulas 

Als tres anys de la detenció de Pòrtulas, s'organitza una programació especial d'accions 

L'assemblea de suport a Núria Pòrtulas anuncia mobilitzacions pel 5 i el 19 de setembre 

Condemnen Núria Pòrtulas a dos anys i mig de presó

El grup de suport a Núria Pòrtulas confia en una sentència absolutòria

El judici a Núria Pòrtulas queda vist per sentència

Unes 200 persones es manifesten a Girona per demanar l´absolució de Núria Pòrtulas

5.000 signatures per l'absolució de Núria Pòrtulas

Absolen Núria Pòrtulas de robatori perquè el denunciant no es presenta a judici

Núria Pórtulas: acte de suport dilluns a Barcelona

Mobilitzacions a Girona per demanar l'absolució de Núria Pòrtulas 

Núria Pòrtulas i dues persones més denuncien la polícia municipal de Girona per agressió

Més de cent cinquanta persones es concentren a Girona per l'absolució de Núria Pòrtulas 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid