Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Castro: "Els EUA estan darrere de les vagues de fam"

El president cubà Raúl Castro ha assegurat que no cedirà "al xantatge" de la comunitat internacional sobre les vagues de fam dels "presos polítics" de l'illa.

El president dels consells d'estat i de ministres i el segon secretari del comitè central del Partit Comunista de Cuba, ha pronunciat un discurs a la clausura del IX Congrés de la Unió de Joves Comunistes.

05/04/2010 20:53 Internacional
El pres Orlando Zapata Tamayo va morir ara fa un mes i mig per culpa d'una protesta similar a la que duu a terme ara Guillermo Fariñas. Aleshores, Castro va acusar els Estats Units d'estar al darrere de les vagues de fam.
 
Castro va afirmar que hi ha una "gran campanya per desacreditar Cuba, organitzada, dirigida i finançada des dels centres de poder imperial dels Estats Units i Europa, hipòcritament camuflada amb la bandera dels drets humans".
 
Castro ha afirmat que Cuba "fa tot el possible per salvar" la vida del pres en vaga de fam Guillermo Fariñas, però ha negat que el règim tingui cap mena de responsabilitat si Farinas mor.
 
"Si no canvia la seva actitud autodestructiva, serà el responsable, juntament amb els seus seguidors, d'un desenllaç que no volem", ha dit Castro. Fariñas, de 48 anys, va començar fa quaranta dies una vaga de fam. El pres és a l'hospital de Santa Clara i ha assegurat que està disposat a morir.

"Mai sucumbirem al xantatge de cap país o grup de països per poderosos que siguin, passi el que passi", ha advertit Castro. El govern va demanar al pres que abandonés la vaga de fam, però Fariñas s'hi nega.

Per a saber-ne més:

Són lliures les eleccions a Cuba?

De tot en diuen violència (quan els hi convé) 

Àngel Colom s'alinea amb Fernando Savater contra la sobirania del poble cubà

Errors bàsics del sistema cubà

De nou, la hipocresia contra Cuba 

Aixa Hevia: "Contra Cuba es practiquen totes les tècniques de manipulació informativa" 

Festa en solidaritat amb el poble cubà i contra el bloqueig de l'illa 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid