Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a València contra l'Europa del Capital

La manifestació era la resposta de l'esquerra valenciana a la cimera de ministres de la Unió Europea celebrada precisament hui a la capital del Túria
Unes 1500 persones, segons els organitzadors s'han manifestat pels carrers del centre de València convocats per la "Campanya Valenciana Contra l’Europa del Capital i la Guerra i les seues Crisis, Per la Solidaritat entre els Pobles". .

25/03/2010 21:41 Política
Al llarg de la manifestació s'han corejat lemes contra el capitalisme i la crisi i en favor del repartiment de la riquesa i del treball; contra l'Europa dels estats i en favor d'una Europa socialment justa de pobles i persones lliures. També s'han sentit crits de suport als sectors més desafavorits pel sistema com ara les dones, els i les immigrants i els i les joves. El manifest de la campanya valenciana feia una crida a tots els moviments socials "a unir-se en la lluita contra la injustícia estructural del sistema promogut per la UE i per la creació d’alternatives basades en la solidaritat entre els pobles".
 
Dins la manifestació cal destacar el l'Esquerra Independentista, agrupada en torn a la Coordinadora de l'Horta contra la crisi -formada per la COS, Endavant (OSAN), Maulets, SEPC i CS Terra i protagonista als últims mesos de diferents accions anticapitalistes en l'àrea metropolitana de València-que ha sigut el més nombrós i on els crits de protesta no han cessat en tota la marxa. Al manifest fet públic hui per l'Esquerra Independentista es denunciava el caràcter antidemocràtic d'una Unió Europea creada com a gestora del gran capital i per tant com a projecte contrari als interessos de les i els treballadors i responsable dels plans per incrementar la seua explotació. En aquest sentit l'independentisme ha destacat la hipocresiaque suposa la celebració per part de la Unió de les dues cimeres que tindran lloc a València, la de igualtat i la de sostenibilitat, ja que l'Europa capitalista està promovent tot el contrari. Així des de l'Esquerra Independentista s'ha fet una crida a la classe treballadora per tal d'organitzar-se i construir un moviment fort i combatiu que plante cara al "sistema capitalista i els que se'n beneficien".
 
La mobilització ha acabat després de la lectura del manifest conjunt a la porta dels jutjats després que la delegació de govern haguera forçat a última hora un canvi en el lloc d'acabament de la manifestació.
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid