Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La PDE denuncia el minitransvasaments en el dia Mundial de l'Aigua

"si la gent de les Terres de l’Ebre i la societat catalana ens acompanya, diem molt fort : no sabem si passaran o no, però tenim clar que no se’n sortiran. La gent de les Terres de l’Ebre no ho permetrem !"
La plataforma en defensa de l'Ebre (PDE) commemora la diada Mundial de l'Aigua reivindicant un cabal digne per l’Ebre i la qualitat de l’aigua de les badies del Delta de l’Ebre i denunciant els minitransvasaments en un manifest, Aigua per al Riu. Vida per a les Terres de l’Ebre

23/03/2010 10:52 Territori

Aquest diumenge, dins de les activitats en el marc del “Dia Mundial de l’Aigua”, la PDE ha estat a l’Illa de Riu per reivindicar un cabal digne per l’Ebre i la qualitat de l’aigua de les badies del Delta de l’Ebre.

Divendes passat a Amposta , es va fer una concentració i reunió de la gent de la Plataforma en Defensa de l’Ebre davant els representants polítics al Departament de Medi Ambient i Habitatge dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya exigint un veritable cabdal mínim del riu. 

 

Aigua per al Riu
Vida per a les Terres de l’Ebre

L’any 1992 l’O.N.U. va declarar el 22 de març com a dia Mundial de l’Aigua . Un dels motius va ser crear una data que invités a la reflexió sobre la importància de l’aigua en la vida de les persones i en la configuració de les societats. Així com assenyalar i defensar els valors dels ecosistemes que tenen l’aigua com el principal element .

Les Terres de l’Ebre som un territori singular, estem al tram final d’un gran Riu i habitem en un meravellós Delta. Som terres de d’aigua i fang .de Sol i de vent. De treball i de lluita . La nostra vida no ha estat mai fàcil i no sembla que ho vagi a ser en els propers temps, però estimem i valorem aquests espais . paisatges que devem a l’acció del Riu i a l’activitat de les persones. Ens sentim orgullosos i orgulloses de dir amb veu molt clara i alta que som de les Terres de l’Ebre.

Però no estem tranquils, ja son massa anys de tensió , hem patit 7 propostes de transvasaments de l’Ebre des de l’any 1973. una cada 5 anys. la democràcia ha tingut 5 presidents i 10 governs i tots en un moment donat del seu mandat han intentat desviar el Riu. el que es coneix per un transvasament .

Pensàvem que amb la ferma lluita que hem portat aquests anys , havíem guanyat una mica de tranquil·litat. Però no es així, vam aturar el gran transvasament de l’Ebre i “Ells” s’han inventat els minitransvasaments , es pensen que així ho aconseguiran sense enrenou i oposició. Els canals no son per a regar. El Xerta-Sènia el construeixen per a València però els fa vergonya dir-ho i enganyen a la gent prometen el que saben que no podran complir . El Segarra –Garrigues va directe a l’Àrea metropolitana ,ho ha demanat la Generalitat Catalana i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha dit que donarà el vist i plau. Saragossa per no ser menys i poder participar del festí es reserva el pacte de l’Aigua d’Aragó per a no ser menys que València i Barcelona. Tot està repartit.

I com queda l’Ebre ?, el Delta? , la mar del Delta ? com quedem les Terres de l’Ebre ?.

Un dia vam cantar “no passaran” ,. Però la Plataforma en Defensa de l’Ebre , si la gent de les Terres de l’Ebre i la societat catalana ens acompanya, diem molt fort : no sabem si passaran o no, però tenim clar que no se’n sortiran. La gent de les Terres de l’Ebre no ho permetrem !

Lo Riu es vida !
No als transvasaments !

Visca de les Terres de l’Ebre !

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid