Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La UB clausura un espai públic aconseguit gràcies a la lluita estudiantil

La coneguda com "la sala dels tuppers" de la Universitat de Barcelona (UB) ha estat tancada de manera indefinida per la direcció del centre. El motiu és, segons diuen, "la degradació de l'espai".

El cas és que aquesta zona fou una victòria dels estudiants aconseguida durant el curs 2006-07 davant l'administració del centre arran de la manca d'espais autènticament públics per a poder realitzar els àpats fora del bar, que està gestionat per una empresa privada.

17/02/2010 17:06 Educació

 

Univeristas colectividades S.L. va aprofitar el canvi de campus per encarir els preus més d'un 30% de mitjana respecte l'anterior ubicació de les facultats.

Biblioteca privada

Pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) això significa "una retallada, de la pèrdua d’un espai aconseguit gràcies a la lluita dels estudiants en defensa dels seus drets". Una retallada que, segons apunten, se suma a una altra que es produí durant el passat desembre de 2009, on la presència primer de membres de seguretat privada i posteriorment la instal·lació de màquines identificadores han limitat seriosament l’accés a la biblioteca.
 biblioteca
Cal recordar que la Universitat de Barcelona va vendre l’establiment del campus al Raval com una oportunitat pels veïnes del barri d’accedir a un gran equipament cultural, públic i de qualitat. A l’hora de la veritat s’han revelat inaccessibles pels veïns i veïnes.  

Així doncs el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans vol constatar que:
 
-         Considerem molt greus aquests fets i que constitueixen un atac contra les conquestes dels estudiants al campus.
-         Valorem igualment greu la política de fets consumats de l’administració del centre, basada en la presa unilateral de mesures, sense ser aprovades pels òrgans pertinents de govern. Ni tan sols s’ha informat a les organitzacions d’estudiants presents en aquests òrgans de govern.
-         Ens preocupa seriosament que, darrere de l’argument de la seguretat, es promoguin polítiques de retallades de llibertats i d’augment del control social vers els estudiants.
-         Entenem que aquesta línia de retallades i imposicions unilaterals és fruit d’una política revengista contra els i les estudiants d’unes facultats on es el passat curs es constatà un suport majoritari a les mobilitzacions estudiantils contra Bolonya i les privatitzacions.
 
Per tot això el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans es compromet a:
 
-         Impulsar iniciatives amb la resta d’agents estudiantils alhora que participarem d’aquelles ja existents com les assemblees per la biblioteca amb la finalitat de recuperar allò que ens pertany.
-         Exigir a les administracions pertinents explicacions i solucions fruits de l’acord conjunt de la comunitat acadèmica, en contraposició amb les mesures unilaterals i de caràcter impositiu actuals.
-         Utilitzar tots aquells mitjans que creiem convenients a fi i efecte d’aconseguir provocar la marxa enrere d’aquesta política de retallades.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid