Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'aranès, única llengua oficial de la Vall d'Aran

La majoria del lectorat de Llibertat.cat que ha votat l'enquesta setmanal creu que l'aranès hauria de ser l'única llengua oficial de la Vall d'Aran.

D'aquesta manera, un 77,6% ha votat afirmativament a la pregunta: "L'aranès ha de ser l'única llengua oficial a la Vall d'Aran o ha d'estar compartida amb les oficials?", en considerar que l'aranès hauria de tenir el mateix marc legal que el català als Països Catalans.

18/02/2010 11:32 Llengua

 

Per contra, un 17,8% de les lectores ha opinat que l'aranès hauría de ser cooficial amb el català, com ja passa ara. Un 4,7% no s'ha posicionat.


Dimecres passat el govern principatí va presentar la llei de l'aranès al Parlament de Catalunya. Aquesta nova llei reconeix l'oficialitat de l'occità a Catalunya i l'Aran.

Aquest projecte de llei, presentat pel vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, vol regular l'oficialitat de l’occità a Catalunya i a la Vall d'Aran, de la qual és llengua pròpia. L'estatut confereix a la Generalitat i al Conselh Generau d'Aran la competència sobre la normalització lingüística de l’aranès.

Nova enquesta


Ahir Llibertat.cat es feia ressò de la sanció que s'ha aplicat a un director d'un institut del País Valencià al qual s'ha castigat amb 20 dies de suspensió per haver penjat cap per avall la fotografia del conseller valencià d'educació, Alejandro Font de Mora, a mode de protesta.

Alguns sindicats i plataformes educatives ja han manifestat que pensen endegar campanyes de suport a José Luis Santiago i de rebuig al conseller. Trobareu més detalls aquí.

Per això, aquesta setmana us preguntem:


La comunitat educativa s'ha de solidaritzar amb el director d'institut sancionat per haver penjat una foto de Font de Mora de cap per avall?

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid