Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Condemnen el policia que va vexar una dona per la llengua però la sentència no ho diu

El jutjat d’instrucció 16 de Barcelona ha condemnat un agent del Cuerpo Nacional de Policía a pagar una multa de 70 euros a Rosario Palomino per haver-la sotmès a una falta de coaccions lleus.

La sentència no fa cap mena de menció a les agressions lingüístiques denunciades per Palomino.

25/02/2010 17:07 Llengua

 

Palomino, originària del Perú, havia denunciat aquest agent i un company seu per uns incidents que van ocórrer la vigília del passat 11 de setembre a la comissaria de Pare Claret, on la dona assegura que va ser vexada per dirigir-se als agents en català. 

La sentència no fa referència als retrets lingüístics que Rosario explica haver rebut dels agents –i que els testimonis que van declarar al judici van confirmar–, però sí que considera provat que un dels policies es va extralimitar en les seves funcions quan va retenir-la agafant-la pel braç, “en una situació que no requeria l’ús de cap força”, afirma el magistrat Jaime Conejo. L’altre agent, a qui la fiscalia no va acusar, ha quedat absolt.

La sentència sosté que l’incident entre el policia i Rosario va començar quan aquesta va fer ús del telèfon dins la comissaria i l’agent li va dir que no podia fer-ho i la va obligar a identificar-se. La dona va demanar per què ho havia de fer i aleshores “van intercanviar-se diverses expressions, cap d’elles ofensives o injurioses contra l’agent de l’autoritat”, subratlla la sentència.

El jutge no s’ha cregut la versió del policia, que va assegurar que Rosario es va mofar d’ell diverses i reiterades vegades. En valorar la sentència, Rosario va mostrar ahir la seva alegria pel que va definir com a “petita victòria”.

Un cop la sentència sigui ferma, s’haurà d’enviar a la direcció de la Policia per als corresponents efectes disciplinaris.
 
Per a saber-ne més:
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid