Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Exposició sobre la Guerra Civil a Reus

Aquesta setmana, coincidint amb el 71è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Reus, l'Assemblea de Maulets, ha instal·lat una exposició fotogràfica, al carrer Gras i Elies, que uneix el carrer Sant Elies i el Santa Teresa, en que es recorden els fets més importants durant la Guerra Civil a la ciutat. La crema del Santuari de Misericòrdia, la construcció de refugis antieris, els bombardejos de l'aviació franquista i feixista italiana, la marxa dels milicians al front... són alguns dels fets que recull.
 
Maulets, ha instal·lat aquesta exposició al carrer, per tal d'apropar la memòria històrica a tota la ciutadania, duent a terme així, una iniciativa pionera a la ciutat. A més, han volgut dedicar aquesta exposició, a l'historiador reusenc traspassat recentment, Pere Anguera Nolla.

22/01/2010 10:01 Drets i Llibertats
A més, aquest és el primer acte que l'assemblea realitza en el marc del cinquè aniversari de la darrera etapa de l'organització juvenil i, que coincideix, amb el vintè aniversari de la primera assemblea de Maulets a Reus.
 
Un total de dotze plafons amb fotografies acompanyades de text, intenten sintetitzar els fets més destacats durant la Guerra Civil a la ciutat. D'aquesta manera, Maulets continua -per segon any consecutiu- recordant l'efemèride de l'entrada de les tropes franquista a la ciutat, el 15 de gener de 1939. Si bé, l'any passat -coincidint amb el setantè aniversari- realitzaren una concentració, aquest any han optat per la recuperació d'aquests fets, amb l'objectiu de recuperar la memòria històrica de la ciutat.

Un fet destacable, és que l'assemblea ha decidit instal·lar aquesta exposició al carrer Gras i Elies (carreró que connecta el carrer Sant Elies i el Santa Teresa), enlloc de fer-ho en una sala d'exposicions. Amb aquesta decissió, pretenen acostar aquesta exposició al màxim de gent possible, convertint el carrer amb un espai de sociabilitat i cultura i, fent accessible la memòria històrica a la ciutadania.

Aquest acte, s'emmarca en els actes que l'assemblea ha organitzat en motiu del cinquè aniversari de la darrera etapa de l'organització, que també coincideix amb el vintè anivesari, de la fundació a la ciutat de Maulets. Al llarg del curs, realitzaran diferents actes per celebrar aquesta efemèride i, recordar alhora, tot el treball dut a terme a Reus, per part de les diferents assemblees que han existit.
 
Font: Pobleviu.cat
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid