Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diversos col·lectius valencians s'oposen a la proposta de l'Ordenança de Protecció d'Espais Públics

Diversos col·lectius del sud del país, el Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, Esquerra Unida, Metges del Món i S. Comunicació CGT entre altres,  estan reaccionant en contra de l'Ordenança de Protecció de l'Espai Públic, que ha realitzat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Tots coincideixen a dir que la norma és un despropòsit, un atac a les llibertats i un primer pas per a recuperar lleis com la de "Vagos y Maleantes", ja que "es tracta com a delinqüents a tot un seguit de persones, la sola presència de les quals ja sembla que molesta, i a les que no es dóna cap alternativa". Aquests col·lectius exigeixen la retirada de la normativa.

26/01/2010 01:32 Drets i Llibertats
Per a la CGT és una normativa que serveix com suport perquè els ajuntaments valencians puguin sota l'excusa de garantir la seguretat, la salubritat i el respecte als espais públics, aplicar impunement la criminalització i la persecució de la pobresa, així com altres retallades a les llibertats individuals i socials.
 
Amb aquesta normativa els ajuntaments valencians, podran posar en practica i de les sancions dels quals econòmiques, donarà a la llibertat del lliure albir dels policies que multan, sancions mínimes que oscil·len entre els 150 euros fins als 3000 euros, però la importància real d'aquestes sancions no està en les multes administratives, el veritable problema, segon la CGT és de fons amb una legislació, que en alguns casos pot deixar tremolant "els drets fonamentals" de qualsevol persona, i que en altres casos rayaría la constitucionalitat dels mateixos.
 
Així aquesta ordenança prohibeix expressament la mendicidad, fins i tot la sanció amb 150 euros, a més  de la confiscació dels diners recaptats pels indigents o sense sostre. I tot això, apunta la CGT, en temps de crisi on els menjadors socials, en algunes ciutats estan augmentant de forma alarmant. El sistema ja té una nova forma d'acabar amb la pobresa, acabar amb els pobres.
 
També les persones que es trobin sense llar, i que dormin en el carrer tant de nit com de dia, podran ser sancionats amb 400 euros, recordem que el numero de desnonats per impagaments d'hipoteques i lloguers en aquest país segueix en augment., segons la CGT.
 
És a dir una legislació que ataquarà els drets dels sectors mes desfavorits de la societat, que comporta en si mateixa la perpetuació de les diferències de classes socials, si tens diners i un sistema de vida còmode tindràs mínima ment els teus drets, però si no tens diners, els tindràs, però menys, apunta el sindicaty
 
A més a més, remarca que també es criminalitza la prostitució-en el carrer- tant al ofertante com al demandant, no atacant a l'arrel social del problema de la prostitució, amb multes administratives que no solucionen l'arrel social d'aquesta i altres injustícies o problemàtiques socials.
 
Però, segons el sindicat, també se sancionarà i prohibirà a qui utilitzi el seu cos lliurement- sense intercanvi econòmic- és a dir es perseguirà el dret a les relacions sexuals dels seus ciutadans, que prohibirà tenir relacions sexuals en l'interior dels vehicles, i que tindrà agreujant al realitzar-lo a menys de 200 metres de qualsevol zona residual, i les multes de la qual seran entre 750 euros i 3000 euros.
 
L'ordenança també perseguirà i sancionarà a qui beu en el carrer, el conegut botellón. Però ademas en el seu apartat de "Escandolo Publico?" també seran sancionats al lliure criteri dels agents les concentracions de persones en el carrer des de les 22.00 hores fins a les 8:00 hores, amb l'excusa objectiva de la tranquil·litat dels veïns.llei marcial, toc de queda.
 
Per altra banda les sancions també seran aplicades, pels aparca-cotxes, top manta, joves amb patinet, grafiitistes, ...i en aquest cas siguin menors els sancionats seran els pares o els tutors legals qui s'haurien de responsabilitzar i per tant fer-se càrrec de les sancions.
 
Per últim els jocs en els carrers,  el protocol d'aquesta ordenança també les limités a la mínima expressió, així com el "ús indegut" de bicis o patinets.
 
Una vegada més, es fan de les moltes de les injustícies socials, culpables d'aquestes mateixes injustícies, en comptes d'invertir en ajudes socials, plans contra la marginació, centres de dia, o d'alguna cosa mes profund com el dret a tenir dret, a ajudar i que ens ajudin, es torna a la solució de caverna, més mà dura més control, més multes mes sancions, afí de comptes posar més boles a les nostres cadenes, anul·lar la nostra llibertat sota lleis coercitives amb la escusa de combatre els comportament incivics d'una minoria, apunta el sindicat.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid