Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denuncien l'homofòbia del nou bisbe de Guipúscoa

 Associacions de gais, lesbianes i feministes d’Euskadi han convocat una concentració davant la catedral donostiarra en què tindrà lloc la cerimònia, per mostrar el seu rebuig al nou bisbe, a qui retreuen haver-se «acarnissat» en aquests col·lectius «des del seu púlpit».

Segons informa el rotatiu Gara: EHGAM, Bilgune Feminista, Garaipen i Medeak, associacions integrades en la coordinadora TransMarikaBollo és concentraran demà dissabte 9 de gener, a dos quarts de 12 del matí a les portes de l'església del Bon Pastor de Donostia (Seu del Bisbat de Guipúscoa), per protestar pel nomenament de de José Ignacio Munilla com nou bisbe de la diòcesi previ a la cerimònia d'entronització del prelat.

El nou bisbe també s'ha trobat amb l'oposició d'una nombrosa part del clero de la diòcesi, que han manifestat el seu rebuig davant el nomenament d'aquest nou bisbe, tot i ser euskaldun.  [Imatge: Imanol Otegi/Argazki Press]

08/01/2010 22:52 Internacional

 [20100109-VATEZ.jpg] En una compareixença davant la premsa aquest mateix matí, els col·lectius demanen la vigilància de la fiscalia de l'Estat envers la figura del nou bisbe, que s'atreveix a dir que ha curat homosexuals. Des d'Euskadi consideren que el nou bisbe farà d'altaveu dels  postulats de Ratzinger i Rouco Varela, con vertint-se en el representant oficial del dogmatisme religiós conservador més ranci. «Per a desgràcia de la societat guipuscoana, Munilla ve a transmetre els postulats de Ratzinger i Rouco Varela. Estem parlant d’un homòfob que es considera a si mateix ‘guaridor dels impulsos neuròtics’ presents en el desig homosexual», va dir ahir un portaveu del col·lectiu. 

 

Per saber-ne més:

 

Convoquen una concentració contra el nomenament de Munilla - Gara

El 80% dels capellans han subscrit una carta contra les posicions ultres del prelat - El Periódico

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid