Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Jaume de Frontanyà vota per la indepedència

Sant Jaume de Frontanyà (el Berguedà) ha votat favorablement a favor de la independència. La consulta d'avui dissabte ha donat una victòria rotunda al sí a favor de la llibertat de la Nació Catalana, amb 18 vots a favor, i un vot en contra. A les sis de la tarda s'ha tancat l'urna al municipi més petit la Comunitat Autònoma de Catalunya, que ha realitzat la seva consulta un dia abans que la resta de 169 municipis que la realitzaran demà i la segona després d'Arenys de Munt, la població que va obrir l'esquerda de la revolta de les consultes per la independència. Del total de 21 censats que podien votar, hi han participat 19 frontanyencs.

Demà segueix la jornada electoral al detall a Llibertat.cat

12/12/2009 18:51 Política

frontanyconsultaLa consulta s'ha realitzat amb total normalitat i entusiasme, amb una important presència de persones que s'hi han acostat per viure l'esdeveniment. Durant el dia els veïns i veïnes han acudit a votar al refugi de la Penya Excursionista Guimerà de Barcelona, d'aquesta població, que es troba just davant de la casa consistorial.

Les persones convocades a votar en aquesta poble del Berguedà, u total de 21 persones, han estat el total de la seva població excepte tres menys de les que composen el padró municipal. Han emès els seus vots a la consulta entre les nou del matí i les dotze del migdia i entre les tres i les sis de la tarda al refugi de la Penya Excursionista Guimerà de Barcelona, just davant de l'edifici consistorial. 
Tal i com s'havia previst, si la major part del cens acudia a votar es tancaria la mesa del col·legi electoral a la mesa. A les 18 hores s'ha tancat la mesa i s'ha iniciat el recompte de vots.
Recordem que el 9 d'agost de 2006, el llavors president de la Generalitat, Pasqual Maragall, escenificava l'entrada en vigor del text estatutari al poble més petit del Principat, Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà). Tres anys després d'aquella fotografia, es la segona població catalana en celebar la consulta sobre la Independència.
 
Per saber-ne més
 
 
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid