Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Osona dóna el tret de sortida al 13D amb 15.000 vots al sac

Els 52 col·legis electorals de 34 municipis d'Osona que aquest diumenge organitzen la consulta sobre la independència de Catalunya han obert amb normalitat i sense cap incidència, segons ha explicat el coordinador, Alfons López Tena. Segons les primeres dades fetes públiques per Osona Decideix, organitzador de la consulta, el vot avançat a Vic rondaria el 15% del cens de votants, uns 10.000 vots. A la resta de municipis, més petits que Vic, s'han recollit aproximadament uns 5.000 vots més. 

13/12/2009 11:11 Política

 

Els 52 col·legis amb 122 meses han obert, segons els organitzadors, amb total normalitat perquè els 117.932 ciutadans amb dret a vot puguin participar en la consulta. Els punts de votació està previst que tanquin a les vuit del vespre.

Entre les curiositats de la jornada hi ha el municipi de Malla. Aquí la votació, que es fa al interior de l'església, es traslladarà a l'exterior a les 11 del migdia, perquè la cita electoral no condicioni la celebració religiosa. Altres punts de votació habilitats són a les Masies de Voltregà on la votació es fan en un restaurant o una oficina comptable per no utilitzar locals municipals.

A Osona, la consulta també es fa al municipi de Perafita. Tot i això aquesta no es compatibilitza en el registre d'Osona Decideix perquè la coordinadora local va decidir no sumar-s'hi. A Vic, la capital osonenca i epicentre del moviment osonenc, s'han obert un total de nou col·legis electorals. El més emblemàtic és el situat al Temple Romà, en ple nucli històric de la ciutat.

La immigració, a favor

Una de les imatges més esperada pels nombrosos periodistes concentrats en aquest col·legi era la de la primera persona immigrant que exercia el seu dret a vot. Es tracta de Jones Anderson, un ciutadà ghanès que des de fa diversos anys resideix a Vic. Anderson assegurava en llengua catalana que el fet que Catalunya tingui "un país propi" milloraria la situació "de tothom i també dels estrangers".


El 13-D a Osona, la consulta per la independència comarca a comarca

Segueix la jornada electoral al detall a Llibertat.cat

La consulta popular per la independència comarca a comarca

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid