Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma per la Llengua reivindica les joguines en català a Reus i Tarragona

Al llarg del darrer cap de setmana de l’any, la Plataforma per la Llengua ha reivindicat l’existència de joguines en català amb diverses accions al Parc Infantil de Nadal de Reus on s’han repartit un miler d’adhesius per promoure les joguines en català així com centenars  d’exemplars del catàleg de Jocs en català 2009-2010 del Consorci per a la Normalització Lingüística, i que ha tingut la col·laboració de la Plataforma per la Llengua.
L’acció també s’ha realitzat al Parc de Nadal Infantil de Tarragona,  on l’any passat la Plataforma per la Llengua i el Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament van organitzar un stand on els infants podien jugar a un joc de l’oca gegant sobre diversitat lingüística, descobrir quines paraules catalanes vénen d’altres llengües i guanyar un trencaclosques de les diverses variants dialectals.
 

27/12/2009 20:25 Cultura
Actualment, segons dades recollides per la Plataforma per la Llengua, al mercat hi ha 560 joguines que inclouen el català (a les instruccions, en la capsa o l'embolcall o en les característiques pròpies de la joguina), una xifra que només suposa un 6% del total de joguines que es venen al mercat. Malgrat tot, Ramon Canela –membre de la secció territorial de l’entitat- explica que l'evolució dels últims anys és esperançadora: el sector ha experimentat una lenta però progressiva millora, ja que el 2007 aquest percentatge era del 4,8% i el 2008, del 5,4%.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid