Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ERC de Girona presenta una moció en defensa de l'Estatut dos dies després del 13D

La CUP de Girona ha volgut denunciar la hipocresia del grup municipal d'ERC a l'ajuntament de Girona, que avui presenta una moció en defensa de l'Estatut juntament amb el PSC, CiU i ICV-EUiA. ERC és un dels partits que més s'ha exhibit com a abanderat de la celebració de les consultes independentistes.

Davant d'aquest fet, la CUP acusa ERC de practicar un "doble joc" per donar suport alhora a l'Estatut i a les consultes. Per la CUP, és una "incongruència" estar fent proclames sobiranistes i al mateix temps "defensar les tesis autonomistes a favor de l'Estatut.

La candidatura tmabé critica la constitució del Consorci urbanístic per al desenvolupament de les ARE que el tripartit gironí aprovarà avui inicialment.

15/12/2009 19:59 Política

En relació a la moció conjunta que avui, 15 de desembre, presenten al Ple municipal PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA per a la defensa de l'Estatut, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona expressa que considera una incongruència estar donant suport a les consultes i fent proclames sobiranistes, i al mateix temps defensar les tesis autonomistes a favor de l'Estatut. Des d'aquest punt de vista, la CUP considera que els partits, especialment ERC, han d'aclarir d'una vegada la seva posició política i deixar de practicar un doble joc exclusivament basat en interessos partidistes.  
 
En aquest sentit, la CUP creu que l'organització de les consultes ha demostrat que el catalanisme ha evolucionat cap a posicions independentistes rupturistes, i que actualment la defensa de l'Estatut és un pas enrere. Jordi Navarro, portaveu de la CUP, ha expressat que "en un moment clau per l'independentisme com aquest calen passos polítics ferms i responsables, i aquesta actitud d'ERC no fa més que desorientar els milers de persones que, de manera entusiasta, durant aquests mesos s'estan mobilitzant per l'autodeterminació i la independència".  

Moció de suport a la ILP perquè es vegi TV3 al País Valencià 

Al Ple municipal d'avui, 15 de desembre, aprovarà una moció que han presentat conjuntament PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA a favor de la Iniciativa Legislativa Popular "Televisió sense Fronteres", que ha impulsat Acció Cultural del País Valencià per tal que TV3 pugui veure's al País Valencià. La CUP de Girona, que porta setmanes col·laborant en la recollida de signatures perquè la iniciativa entri a tràmit, anuncia el seu suport a la moció i anuncia que continuarà participant en totes aquelles iniciatives que promoguin la consolidació d'un marc comunicatiu propi per als Països Catalans.   

 

La CUP de Girona es posiciona contra les ARE de l'Avellaneda i Mas Marroc
 
Davant la voluntat del tripartit gironí d'"aprovar inicialment la constitució del Consorci urbanístic per al desenvolupament de les Àrees Residencials Estratègiques Mas Marroc i Avellaneda - Aragó" al Ple municipal d'avui dimarts, 15 de desembre, la CUP de Girona critica les Àrees Residencials Estratègiques previstes a Girona.La candidatura, que ja ha mostrat reiteradament la seva disconformitat davant la construcció d'aquestes àrees, considera que aquests projectes previstos per la Generalitat vulneren l'autonomia municipal i estan orientats als interessos del sector privat. En contraposició a l'actual projecte, la candidatura reivindica la recuperació del sòl tant de Mas Marroc com de l'Avellaneda com a no urbanitzable, ja que qüestionen la necessitat de construir més habitatge a la ciutat.
 
Cal recordar que la CUP, a nivell del Principat de Catalunya, recentment ha iniciat la batalla legal contra les ARE, i ha iniciat els tràmits per interposar un Contenciós Administratiu al Pla Director Urbanístic (PDU) de les Comarques Gironines i del Vallès Occidental, i n’interposarà més d'aquí poc als de Ponent, Baix Llobregat, Camp de Tarragona, Barcelonès, Terres de l’Ebre i Comarques Centrals. També interposarà Contenciós Administratiu als PDU del Penedès-Garraf i del Vallès Oriental, quan s'hagin aprovat definitivament.

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid