Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EI comarques gironines: «Independència sí, però dels Països Catalans»

L’Assemblea Territorial de la Candidatura d’Unitat Popular, que agrupa les CUP de les comarques gironines, ha presentat avui la campanya de l’esquerra independentista pel “sí” a les consultes populars per la independència.
 
La campanya, que té el suport de diverses organitzacions, casals i col·lectius locals, ha estat presentada per Toni Rico, representant de la Mesa Territorial de la CUP; Albert Torras, rerpresentant de l'Ateneu Popular La Pioixa de Bordils, i Dani Cornellà, regidor de la CUP de Celrà.
 

05/12/2009 20:01 Política

 

Toni Rico ha explicat que la CUP aposta pel sí perquè la proposta política de la candidatura és la independència. També, ha dit, perquè "tot i que legalment no són vinculants [les consultes], moralment ho són molt". L'historiador i membre de la CUP de Girona ha volgut remarcar que les consultes estan sent mostra "de com la societat civil deixar arraconades les propostes polítiques oficials que deien que ens autodeterminàvem cada quatre anys". En aquest sentit, Rico ha afirmat que les consultes han permès "rebel·lar-se" contra aquesta teoria "posant sobre la taula que cada quatre anys no ens autodeterminem sinó que necessitem un procés d'autodeterminació real per decidir què volem ser".

La CUP és una de les poques organitzacions polítiques que des de la primera consulta popular, a Arenys de Munt, treballa activament en l'impuls dels referèndums arreu dels Països Catalans. És per això que la formació ja s'ha posat en contacte amb els municipis de les comarques gironines per oferir la seva militància a les plataformes i coordinadores que treballen en l'organització de les consultes.
 
cimg8514El marc de referència: Els Països Catalans

Toni Rico ha volgut fer especial èmfasi a la territorialitat del conjunt dels Països Catalans com a marc nacional de referència. "La campanya es fa a nivell nacional; no només vinculada al Principat", ha afirmat, el qual ha afegit que la campanya no només està signada per la CUP sinó que té el suport de la resta de l'Esquerra Independentista.

Albert Torras, representant de l'Ateneu Popular La Pioixa de Bordils, ha posat l'accent també en el caràcter nacional de les consultes: "És d'agrair que la CUP sigui l'única formació que faci campanya amb un lema clar: independència sí, però dels Països Catalans, sense oblidar ni un sol territori", ha remarcat Torras, que ha reblat: "Perquè sense València no hi ha independència, però sense Mallorca, sense Fraga i sense Perpinyà tampoc".

El de la Pioixa, que ha acudit en representaciió de tots els casals i ateneus de l'Esquerra Independentista de les comarques gironines, s'ha alineat amb la campanya de la CUP atès que troben "molt positiu" que siguin plataformes formades per col·lectius, entitats i persones a títol individual les que hagin tirat endavant les consultes.

En aquest sentit, s'ha referit als partits polítics: "Que no hi hagi involucrat cap partit tradicional dóna un toc de força", ha manifestat Torras, que creu que ara "comença a ser possible" aconseguir uns Països Catalans lliures i justos.

El representant dels casals i ateneus ha volgut felicitar la CUP i l'Esquerra Independentista perquè "una vegades més s'han mantingut ferms i no s'han arronsat ni un pèl per tirar endavant una campanya sobre una cosa tan bàsica com el dret de decidir".

Que els ajuntaments intervinguin

cimg8523Per últim, Dani Cornellà, regidor de la CUP de Celrà ha destacat la importància que té per la CUP el fet que les institucions democràtiques actuals més participatives com són els ajuntaments hagin pogut aprovar mocions i declaracions institucionals de suport a les consultes: "Entenem que són eines imprescindibles per l'alliberament del nostre poble, ja que els ajuntaments són els que fan la feina arreu del país".

Cornellà ha recordat que la CUP arreu on té regidors ha promogut mocions i declaracions institucionals de suport a les consultes i que ha apostat clarament per una campanya a favor sí, "un sí a la independència dels Països Catalans; un sí ferm i clar que ens acostarà una mica més a la llibertat", ha dit.

El regidor de la CUP ha remarcat la importància que té que els ajuntaments cedeixin espais públics per la realització de les consultes "tot i que la justícia espanyola està posant molts impediements perquè això sigui així". La CUP, ha dit, anima tots els ajuntaments a cedir espais públics, infraestructures i a ajudar a nivell econòmic o de recursos humans de manera que "s'impliquin en aquest procés democràtic participatiu i que ens ha d'acostar a la independència i socialització d'un problema latent des de fa més de 300 anys".

Dani Cornellà ha fet esment també a la passivitat dels polítics a l'hora d'atendre les necessitats del país: "Ha estat la societat civil que posant-se a davant dels polítics han tirat aquesta campanya endavant i ha decidit que el poble decideixi i que no siguin els polítics amb les seves constitucions i estatuts que no serveixen per a res".
 
Per saber-ne més
 

 


Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid