Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Berga: Més de mig miler d’habitants han exercit el seu dret a vot

Coets i aplaudiments han anunciat l'obertura de l'únic col·legi electoral de Berga on aquest diumenge es duu a terme la consulta per la independència. Fins aquest dissabte, el 4,3% del cens, 640 persones, ja havien votat anticipadament. El text de la pregunta que es formula a la consulta de Berga és diferent del de la majoria de localitats catalanes. A la capital berguedana, es vota per la independència dels Països Catalans. En agraïment, un grup de valencians hi cuinaran una paella. Entre els voluntaris i els votants, molta gent amb càmeres que volia immortalitzar aquest moment històric que a Berga es viu festivament.

 
 

13/12/2009 09:49 Política

Durant tota la jornada del 13D, des de la comissió de comunicació de Berga Decideix, s’anirà actualitzant el web i totes les xarxes socials –facebook, twiter, myspace, youtube i flickr-, perquè pogueu seguir tot el que està succeint al local de la votació i a la carpa de la festa.
 
La comissió Berga Decideix ha convidat tots els berguedans a penjar senyeres als balcons, però a més, en col·laboració amb moltes entitats, ha organitzat una programació d'actes festius que s'allargaran fins a la nit, un cop s'hagin conegut els resultats.

De les activitats, que inclouen cercaviles, ballades de gegants, balls populars, bastoners, sardanes i actuacions musicals destaca la paella valenciana que elaboraran cuiners i veïns de la localitat valenciana de Burjassot. Aquest grup de veïns valencians han volgut ser presents a Berga per agrair que aquesta població voti per la independència del conjunt dels Països Catalans.

Mentre que la consulta s'ha iniciat amb una engegada de coets, el tancament del col·legi electoral es donarà a conèixer amb una trabucada davant del local de la consulta. Un cop es coneguin els resultats hi haurà un fi de festa on s'interpretaran dues de les músiques de la Patum, "El Ball de l'Àliga" i "La Muixeranga", i els Segadors.

Per qui vulgui anar a Barcelona a celebrar els resultats, a les onze de la nit està previst que surtin autocars cap a Barcelona.

Les dades de la consulta a Berga
 
Ahir va finalitzat el procés de vot anticipat. Des de l’entitat Berga decideix es qualifica com a un èxit rotund. Han votat 640 persones de les 14.663. Això significa que s’ha arribat al 4’36% del cens. S’han superat totes les expectatives que s’havia marcat l’entitat. Des de Berga decideix s’agraeix a tota aquella gent, que durant el 13D no pot estar a la capital berguedana i  han optat per votar de forma anticipada i anima a tots els berguedans i berguedanes que diumenge estiguin a Berga, que vagin a votar i que gaudeixin de tota la festa que s’ha organitzat a la Carpa del Passeig de la Indústria.
 
Berga és l'única capital de comarca on la pregunta que es planteja en la consulta fa referència a la independència dels Països Catalans. El text està formulat així: 'És vostè partidari que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?'.

Fins a 250 persones voluntàries hauran treballat en l'organització per la consulta per la independència.
 
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid