Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Berga diu sí a la independència dels Països Catalans amb un 96,97% dels vots

Amb el 100% dels vots escrutats, han estat 4.760 els ciutadans de la capital del Berguedà que han anat a votar a la consulta sobre la independència. Aquesta xifra representa una participació del 32'46%. Del total de persones que ha anat a votar, 4.616 han votat que sí -un 96'97% del total-. Hi ha hagut 81 butlletes del no -que són 1'70% del total-, 34 en blanc -0'71%- i 21 vots en nul -0'44%.
 
Analitzant les dades de les darreres eleccions municipals a la ciutat de Berga, 27 de maig de 2007, tots els partits que han donat suport a la consulta popular a Berga van sumar un total de 4.085 vots (CiU 2.402, CUP 938, ERC 553 i PRC 192).

13/12/2009 23:56 Política

 

Amb aquestes dades a la mà, es pot dir que Berga deicideix ha aconseguit movilitzar 685 votants més que els que van conseguir movilitzar els partits que li han donat suport. Fet que reforça el caracter clarament popular de la consulta.

Per una altre banda, al referèndum per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya celebrat a la ciutat de Berga el passat 18 de juny de 2006, va obtenir 4.510 vots favorable, clarament inferior als obtinguts al referèndum per la independència. Des de Berga decideix s'analitza aquestes dades com un pas endavant de la societat Berguedana, superant la via autonomista i dient ben clar un Sí a la independència dels Països Catalans.

Berga: un 27,3% havien votat a les 18h

Berga: Més de mig miler d’habitants han exercit el seu dret a vot 

Segueix la jornada electoral al detall a Llibertat.cat

La consulta popular per la independència comarca a comarca
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid