Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una manifestació multitudinària a Perpinyà exigeix la reunificació del país

Els Diables i Bruixes del Riberal de Catalunya Nord reben el premi Josep de la Trinxeria per la seva lluita contra la normativa europea que fa perillar la cultura del foc arreu del país.

Més de cinc mil persones s'han manifestat a Perpinyà en la commemoració dels 350 anys del Tractat de Pirineus, coincidint també amb els actes cloenda del Correllengua. La marxa, encapçalada per una pancarta on es podia llegir "Esborrem el tractat del Pirineus", ha recorregut el centre de la capital nord-catalana, des de la plaça de Catalunya fins a darrera del Castellet, on s'ha llegit un manifest que reivindica la resistència armada i heroica del poble català en contra del tractat que es va conèixer com la Revolta dels Angelets de la Terra amb al seu cap en Josep de Trinxeria. 

(350 anys de resistència: Commemoració del Tractat dels Pirineus i final del Correllengua 2009)

07/11/2009 23:30 Política

El manifest també denuncia el procés d'aculturació que pateix la Catalunya Nord a causa de la dominació francesa i considera l'estat espanyol corresponsable d'aquesta situació, ja que, entre altres coses, participa en el manteniment d’una frontera imposada i col·labora amb l’estat francès per esborrar del mapa dels pobles lliures qualsevol indici de Catalunya Nord, dels Països Catalans.

 Divendres passat al Casal Jaume I de Perpinyà, a l'entorn de la commemoració dels 350 anys del Tractat dels Pirineus, la Plataforma per la dignitat de Catalunya Nord es va fer un acte cívic reivindicatiu i de memòria històrica  del que va significar la partició del país. En el transcurs d'un sopar popular i per quart any consecutiu es va atorgar dos guardons de significació diferent: Premi Josep de la Trinxeria, a la persona o entitat que més hagi destacat en la defensa de la catalanitat durant l'any i el Premi Francesc de Segarra, a la persona o institució que més hagi destacat durant l'any per una actitud bel·ligerant contra els catalans, el català o Catalunya Nord.

El premi Josep de la Trinxeria fou atorgat als Diables i Bruixes del Riberal de Catalunya Nord  per la seva lluita contra la normativa europea que fa perillar la cultura del foc arreu del país, i el premi Francesc de Segarra als polítics nordcatalans del Consell per no fer res en contra d'aquesta normativa, ja que segueixen per aquesta línia, el proper 2 de gener, les colles de diables del nord de l'Albera baixaran al sud i demanaran asil polític.

 

Manifest, 350 anys de resistència

Avui, dissabte 7 de novembre, quan a Arenys de Munt s'ha fet un referèndum sobre la independència de Catalunya, i que se’n està fent més de cent arreu dels Països Catalans, a Perpinyà com a tota la Catalunya Nord se commemoren els 350 anys d'ocupació francesa, així com els 350 anys de resistència.

pict0026El 7 de novembre del 1659, sense que hi hagués cap consulta a les Institucions catalanes, el Reialme de França i la Monarquia Espanyola ens van fer servir als catalans del nord com a moneda de canvi, amb la signatura del Tractat dels Pirineus. El Reialme d'Espanya va donar la que actualment coneixem com a Catalunya Nord (Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i mitja Cerdanya) a Lluís XIV a canvi de la pau. La seva pau. La seva pau i el començament de la nostra lluita. Durant els quaranta anys següents, milers de catalans i catalanes, decidiren resistir a l’ocupant francès. El Tractat va topar, durant els primers anys de la seva implantació, amb una resistència armada de caràcter popular, el que es va conèixer com la Revolta dels Angelets de la Terra amb al seu cap en Josep de Trinxeria.

Cal no oblidar aquesta resistència popular, motiu pel qual França s'ha dedicat durant 350 anys a convertir Catalunya Nord en el sud pobre de l'hexàgon. Buidant de teixit productiu el territori, mantenint un atur crònic que afecta al voltant d'un vint per cent de la població, i empobrint i menystenint la producció agrària de la nostra terra, obligant a milers de nord catalans a marxar de casa seva en la cerca d'un futur millor.

Cada cop més ens parlen de la nova Europa, d'una Unió Europea que diuen que preconitza l'obertura de les fronteres, i permet que només en quedi una més tancada que mai, entre l'Estat francès i l'Estat espanyol, responsables tant l'un com l'altre de la nostra situació de divisió nacional.
pict0022Divisió que els Estats controlen com els hi convé :
- Amb el tancament de les fronteres audiovisuals que ens impedeixen, tant al nord com al sud del la nació, rebre cadenes de televisió catalana en tota llibertat.

- Amb el tractament discriminatori de la cultura popular que pot acabar a casa nostra, a cop de directiva europea, amb les tradicions lligades al món del foc.

- Amb l’obertura dels espais per a projectes de profit per a uns pocs, com les línies de molta alta tensió

- Amb un intent sistemàtic des de París d’esborrar-nos com a catalans : han volgut esborrar la nostra història, prohibir-nos de parlar la nostra llengua i han intentat matar la nostra cultura.
Ara més que mai hem de lluitar contra totes aquestes opressions d'un Estat jacobí, que sempre ens ha girat l'esquena. I això només ho podem fer junts.
 
Només treballant en un projecte comú aconseguirem fer del poble català un poble lliure i independent i just.
Perquè no només l’estat francès oprimeix Catalunya Nord, simplement perquè no només l’estat francès ocupa els Països Catalans.
També l’estat espanyol, és directament responsable de l’actual situació de Catalunya Nord, participant en el manteniment d’una frontera imposada i col·laborant amb l’estat francès per esborrar del mapa dels pobles lliures qualsevol indici de Catalunya Nord, dels Països Catalans.

Ara més que mai cal intensificar els vincles i les xarxes a banda i banda per tal de construir junts un futur en llibertat en un sol País!
Esborrem el Tractat dels Pirineus!
350 anys d'ocupació, 350 anys de resistència!

Visca Catalunya Nord, visca els Països Catalans!

 

VÍDEOS

http://www.youtube.com/user/navegand

 

IMATGES

Torre de Guaita (Participa-hi, envia'ns imatges sobre la Diada de la Catalunya Nord)

http://picasaweb.google.com/maulets.rossello/DiadaDel7DeNovembreDel2009

http://www.maulets.org/350anys.php

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid