Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Objectiu: començar a esborrar la frontera artificial que divideix els Països Catalans

Una vintena d'institucions polítiques de caràcter local i comarcal es van reunir ahir a Figueres per començar a minimitzar els efectes de la frontera artificial entre la Catalunya del Nord i el Principat. En concret, van acordar els estatuts que dotaran l'Eurodistricte de l'Espai Català d'un instrument jurídic europeu, l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT), que permetrà beneficiar-se més fàcilment dels ajuts dels fons europeus de cooperació. L'objectiu és aconseguir recursos econòmics per solucionar les disfuncions existents des del Tractat dels Pirineus. De moment, però, només se centraran en intentar reduir obstacles pel que fa a les comunicacions i al transport de mercaderies i persones.

28/11/2009 11:24 Política


El vicepresident del Govern prinicpatí, Josep-Lluís Carod-Rovira, va assenyalar que l'eurodistricte representa, de forma simbòlica, haver "esborrat" els efectes negatius de l'impacte del Tractat dels Pirineus amb la voluntat d''escriure "una nova història per tot Catalunya, al nord i al sud, en àmbits com ara les relacions econòmiques, el transport o les comunicacions a banda i banda de la frontera". Del que es tracta és de "posar les coses més fàcils", a les persones, empreses, administracions i entitats i acabar amb els desavantatges que hi ha en àmbits tan quotidians com ara enviar una carta o trucar pel mòbil.

L'Eurodistricte agrupa 20 institucions de 453 municipis de la demarcació de Girona i la Catalunya del Nord on resideixen més d'un milió de persones. El seu objectiu és facilitar, desenvolupar i fomentar la cooperació entre aquests municipis, reforçant així la cohesió social i econòmica. Ara, la seva constitució en Agrupació Europea de Cooperació Territorial permetrà que l'entitat es pugui beneficiar el 2013 dels fons europeus de cooperació, que tindran entre els seus objectius preferents les fronteres externes de la Unió Europea i les fronteres internes de l'àrea est.

Està previst que el mes de febrer les instititucions que conformen aquest espai hagin aprovat els estatuts per posteriorment presentar la creació d'aquesta agrupació europea a Brusel·les.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid