Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La plantilla del diari “20 Minutos”, en vaga en contra dels acomiadaments

Els treballadors i les treballadores de “20 minutos”, a Barcelona, com els i les de la resta de delegacions de l’Estat, estan avui de vaga, després de més d’un any d’acomiadaments en les empreses de web, paper i serveis generals. En total, s’ha passat dels i les 335 treballadores, a finals del 2007, fins a menys de 200, actualment. I la xifra encara pot reduir-se més. En paral·lel, de les 15 delegacions que hi havia a tot l’Estat, s’han passat a 7; i, en les altres 8, el diari es continua publicant amb continguts locals gràcies a un corresponsal.

12/11/2009 19:01 Comunicació
Aquesta convocatòria, a nivell estatal, l’ha organitzat el Comitè Intercentres, a les quatre empreses que formen el grup (Multiprensa y Más S.L., Diario 20 minutos S.L., 20 minutos Online S.L. i Línea 20 Revistas S.L.), el qual està convençut que aquestes passes enrere són irreversibles i que mai es tornarà a la situació anterior (a 20 minutos i la resta de mitjans de comunicació). Des de Barcelona, el delegat de la plantilla catalana, de la Intersindical-CSC, també s’ha adherit a la protesta.
 
Els acomiadaments es consideren injustificats, ja que “20 minutos” continua sent el diari gratuït amb més EGM (529.000 lectors/es, a la província de Barcelona, davant els 595.000 d’El Periódico, els 557.000 de La Vanguardia, els 420.000 de Què! i els 370.000 d’ADN) i també el que factura més, però la inestabilitat laboral (malestar psicològic) i la possibilitat (real) d’acomiadaments es repeteix cada trimestre.

A tot això s’hi afegeix que l’empresa no ha redactat cap tipus de pla de viabilitat, malgrat que el Comitè d’Empresa li ho va demanar i que la comunicació de la direcció de l’empresa amb els treballadors i les treballadores és molt deficient.

Per tot això, la plantilla ha dit prou i s’ha vist abocada a realitzar aquesta vaga.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid