Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP fa una crida a la participació massiva en favor del Sí a les consultes sobre la Independència

La CUP es dirigeix a "la judicatura espanyola, als feixistes, i també als partits unionistes per anunciar que els referèndums no s'aturaran" i fa una crida "a tots els alcaldes i regidors perquè es prestin a col·laborar en l'organització i posin tots els ajuntaments al servei de les Consultes populars per tal que aquestes gaudeixin de la màxima participació possible".

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va anunciar ahir, des del Castell de la Geltrú, el seu compromís amb les Consultes Populars que se celebraran els propers mesos i la voluntat que aquestes Consultes siguin un primer pas cap a la consecució de la independència de la Nació Catalana: els Països Catalans. La CUP també ha volgut recordar que només un poble disposat a desobeir les lleis injustes pot aconseguir la seva llibertat i per això ha fet una crida a participar massivament en les Consultes i a dipositar milers i milers de vots a favor del SÍ.

22/11/2009 01:01 Política

Eduard Pinilla, ex-regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú, va voler donar les gràcies a totes les persones que treballen per tal que les Consultes esdevinguin un èxit i ha destacat que "les Consultes populars són una mostra de la capacitat del nostre poble per mobilitzar-se i organitzar-se en defensa d'aquest dret bàsic que als catalans i catalanes se'ns nega, que és el dret democràtic a decidir lliurement el nostre futur nacional: el dret a l'autodeterminació". La CUP fa una crida a la participació massiva en favor del Sí a les consultes sobre la IndependènciaPinilla va remarcar que la CUP entén que "aquestes Consultes haurien de ser un acte de plena normalitat democràtica organitzada per les institucions", però ha afegit que "per Espanya això no és possible i ho hem de fer de manera mig clandestina, sense cap legalitat que ens empari i, per tant, desobeint l'ordre constitucional espanyol". Aina Barahona, com a portaveu nacional de la CUP, va llegir el comunicat de l'organització, en què es destaca que la CUP ja havia participat en l'impuls de la Consulta celebrada a Arenys de Munt i que "de la mateixa manera que aleshores, la CUP continua pensant que el protagonisme no ha de correspondre als partits" sinó que "el protagonista de l'organització d'aquestes Consultes és el teixit popular i associatiu català", ja que "són milers les persones que, lluny de la lògica de la classe política catalana, treballen dia rere dia per organitzar les Consultes, malgrat les amenaces de la judicatura espanyola, i malgrat les amenaces dels feixistes". El comunicat remarca que "la vertebració d'una democràcia popular i participativa i el treball des del municipalisme per a la construcció nacional dels Països Catalans són uns dels pilars bàsics del projecte polític de la CUP i les Consultes en són una clara expressió". La CUP es dirigeix a "la judicatura espanyola, als feixistes, i també als partits unionistes per anunciar que els referèndums no s'aturaran" i fa una crida "a tots els alcaldes i regidors perquè es prestin a col·laborar en l'organització i posin tots els ajuntaments al servei de les Consultes populars per tal que aquestes gaudeixin de la màxima participació possible". Finalment, la CUP fa una crida "a participar massivament en les Consultes i a dipositar milers i milers de vots a favor del SÍ".Albert Botran, membre del Secretariat Nacional de la CUP i de la comissió organitzadora de la campanya en favor de les consultes, va parlar de la implicació de la CUP en l'impuls de consultes a totes les viles i ciutats on és present. Botran va destacar "que aquesta participació ha de servir per dinamitzar el procés d'autodeterminació més enllà de les Consultes", i per donar "unitat i força al discurs independentista i d'esquerres".Els portaveus de la CUP van estar acompanyats pels i les membres del Consell Polític, que ha estat reunit aquest dissabte a Vilanova i la Geltrú.

 

 

Comunicat: 

LA CUP ANUNCIA PLE SUPORT A LES CONSULTES I FA UNA CRIDA A LA PARTICIPACIÓ MASSIVA EN FAVOR DEL SÍ

La Candidatura d'Unitat Popular anuncia públicament el seu compromísamb les Consultes Populars que se celebraran els propers mesos i la voluntat que aquestes Consultes siguin un primer pas cap a la consecucióde la independència de la Nació Catalana: els Països Catalans.

La Candidatura d'Unitat Popular ja va participar en l'impuls de la primera consulta a Arenys de Munt i, de la mateixa manera que aleshores, la CUP continua pensant que el protagonisme no ha de correspondre als partits, i menys encara als que segueixen ancorats en la gestió autonòmica que ens lliga a Espanya. La CUP entén que el protagonista de l'organització d'aquestes Consultes és el teixit popular i associatiu català. Són milers les persones que, lluny de la lògica de la classe política catalana, treballen dia rere dia per organitzar les Consultes, malgrat les amenaces de la judicatura espanyola, i malgrat les amenaces dels feixistes. Amenaces que, com més s'acostin les Consultes, aniran en augment.

La CUP fa una crida a la participació massiva en favor del Sí a les consultes sobre la IndependènciaDes de la Candidatura d'Unitat Popular es valora molt positivament la feina que tot aquest teixit popular i associatiu ja ha fet per organitzar les Consultes i creu que, per si sola, tota aquesta feina ja és un gran èxit en la lluita per la independència dels Països Catalans.

La vertebració d'una democràcia popular i participativa i el treball des del municipalisme per la construcció nacional dels Països Catalans son uns dels pilars bàsics del projecte polític de la CUP i les Consultes en són una clara expressió. Les Consultes que es celebraran properament en una llarga llista de municipis del país, donen la paraula als ciutadans i les ciutadanes per que puguin decidir, sense exclusions de cap mena, si volen que la Nació Catalana esdevengui un estat independent.

La CUP vol dirigir-se a la judicatura espanyola, als feixistes, i també als partits unionistes per anunciar que els referèndums no s'aturaran, que no podran aturar un poble que vol decidir el seu futur en llibertat. De la mateixa manera, la Candidatura d'Unitat Popular no pot valorar positivament l'actitud d'alguns ajuntaments i d'alguns alcaldes i regidors que s'han volgut rentar les mans davant d'un exercici de participació popular democràtica com el de les consultes. La CUP creu que aquests ajuntaments i aquests alcaldes i regidors es troben incòmodes. Incòmodes que el poble pugui prendre la paraula. I incòmodes i atemorits davant la pressió que la judicatura espanyola exerceix sobre qualsevol que vulgui fer parlar la voluntat popular.

És per això que la Candidatura d'Unitat Popular vol fer una crida a tots els alcaldes i regidors de tots els municipis dels Països Catalans perquè es preguntin què poden fer per ajudar a que s'expressi la voluntat popular. La CUP fa una crida a tots els alcaldes i regidors perquè es prestin a col·laborar en l'organització i posin els ajuntaments al servei de les Consultes populars per tal que aquestes gaudeixin de la màxima participació possible.

La consulta d'Arenys de Munt ja va demostrar que l'actitud de l'estat espanyol era contrària a la voluntat de decidir dels catalans i les catalanes i que la constitució espanyola és un marc insuficientment democràtic i que ho seguirà sent sigui quina sigui la sentència de l'estatut del 2006. Ara són els ajuntaments i la classe política catalana els que han de decidir si defensaran el dret a l'expressió de la voluntat popular o si, per contra, es posaran al costat de la legalitat espanyola, la mateixa legalitat que impedeix al poble català decidir, la legalitat que ens impedeix exercir el dret a l'autodeterminació.

Finalment, volem recordar que només un poble disposat a desobeir les lleis injustes pot aconseguir la seva llibertat. Per això fem una crida a participar massivament en les Consultes i a dipositar milers i milers de vots a favor del SÍ.

És el moment que parli el poble.
Des de viles i ciutats, comencem a decidir.
Candidatura d'Unitat Popular
Vilanova i la Geltrú,

Països Catalans, 21 de novembre de 2009  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid