Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Coordinadora per Consulta sobre la Independència presenta el material per als instituts

El director de l'IES Manuel de Pedrolo Joan Planes, el responsable de campanya de la Coordinadora Uriel Bertran, el portaveu de Tàrrega Decideix Josep Salvador i la responsable de comunicació de la Coordinadora Anna Arqué han presentat aquesta tarda a l'IES Manuel de Pedrolo de Tàrrega les activitats didàctiques per donar a conèixer el dret de decidir dins els instituts de Catalunya. La presentació s'ha produït el mateix dia que es cancel·lés una xerrada didàctica sobre les consultes a l'Institut Alfons Costafreda de la mateixa població. La Coordinadora distribuirà a tots els instituts del Principat dos exercicis didàctics anomenats "El joc sobre l'autodeterminació" i un power point titulat "Jo també puc decidir" per tal que en horari de tutoria, de l'assignatura de ciutadania o bé en horaris no lectius es pugui donar a conèixer el dret de decidir i el dret a l'autodeterminació i es fomenti així la participació en la Consulta sobre la Independència del 13 de desembre.

17/11/2009 19:17 Política

Aquests materials tracten del dret a constituir un Estat propi, el de l'autodeterminació, que és considerat per l'ONU com un dret humà fonamental i universal, i que ha estat reconegut pel mateix Estat espanyol en signar el Pacte de Drets Civils i Polítics de Nova York de 1966. És per tant del tot legítim i normal que es tracti i es doni a conèixer dins de l'àmbit educatiu.

 

En aquest sentit la Coordinadora valora molt positivament que el Departament d'Ensenyament hagi acceptat que aquestes activitats es puguin organitzar dins dels centres educatius i que es deixi a criteri de cada centre si s'organitza en horari lectiu o no lectiu.

 

La nova Llei d'Educació de Catalunya estableix com un dels seus principis rectors del sistema educatiu la transmissió i la consolidació dels valors propis d'una societat democràtica: el pluralisme i la capacitació de l'alumnat per a exercir activament la ciutadania. Aquestes activitats sobre el dret de decidir desenvolupen, per tant, aquest article de la LEC.

 

Per saber-ne més

La Generalitat veta un institut de Tàrrega que volia fer una xerrada sobre les consultes - Llibertat.cat

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid