Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La campanya de la CUP pel Sí a la independència engega motors

La Candidatura d'Unitat Popular ha engegat la campanya per demanar el sí a la consulta independentista que se celebrarà a molts municipis principatins aquest 13 de desembre que ve. El tret de sortida el va donar la CUP de Vic en un acte que va tenir lloc ahir dimecres al vespre i que va comptar amb l'assistència de cinquanta persones. L’esdeveniment, presentat per la regidora de la CUP Laia Jurado, va comptar amb les intervencions del membre d’Osona Decideix Xevi Rovira, d’Albert Portell, membre de la CUP i de Vic Decideix i de Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP d’Arenys de Munt i impulsor del referèndum que es va fer a Arenys de Munt el passat 13 de setembre.

26/11/2009 19:49 Política

 

Xevi Rovira va explicar el funcionament d’Osona Decideix, entitat que ha impulsat elacte_13d_vic referèndum a les poblacions de la comarca, i va expressar la seva esperança que, més de 300 anys després de la pèrdua de les llibertats nacionals amb el Decret de Nova Planta, el 13 de desembre el poble català recuperi el dret a prendre les seves pròpies decisions com a poble. També va deixar clar que Osona Decideix és la promotora i organitzadora de la consulta i que, com a tal, no fa campanya en favor de cap opció de vot, sinó que només promou la participació.


Albert Portell va explicar les raons de la CUP de Vic per a participar activament a l’organització de les consultes. Va fer esment de la importància del municipalisme en el procés i va dir que, després de viure l’experiència d’Arenys (en què la CUP de Vic hi va participar activament), el següent pas lògic era el de treballar perquè el referèndum també es fes a Vic.

Josep Manel Ximenis va fer un repàs de  tot el procés a Arenys, des de l’aprovació de la moció al juny fins a la finalització del referèndum. Va esmentar com a punt positiu el fet que es tractava d’un procés en positiu, que va provocar que l’estat cartelllactués a la defensiva amb actuacions reactives (manifestació de la Falange, actuacions fora de lloc de l’advocacia de l’estat...) que no van fer res més que animar a la gent d’Arenys a participar de la consulta. A partir d’aquí, va manifestar que ara l’important era estendre les consultes arreu del país, per arribar a forçar que els partit polítics es manifestin en favor de la independència i es comprometin a proclamar-la unilateralment dels del Parlament.


En el torn de paraules final, va intervenir, entre altres persones del públic, l’advocat Alfons López Tena, que va explicar breument la roda de premsa que s’havia fet al matí a Madrid i que va confirmar la presència de premsa internacional a Vic el proper 13 de desembre.

Berga també demanarà el sí al referèndum el proper 11 de desembre al Teatre Patronat, en un acte organitzat per la CUP de Berga, Maulets Berguedà i el Casal Panxo. Hi intervindran Rosa Calafat (Mallorca), Josep Guia (València), Mustafa Shaimi (Girona), Jordi Pont (Casal Panxo) i Francesc Ribera "Titot" (CUP de Berga). Més informació al web de la CUP de Berga i al grup del Facebook

 

Per saber-ne més

La consulta popular per la independència comarca a comarca - Llibertat.cat

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid