Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Inici dels judicis a més de 100 estudiants que participen en les lluites contra el Pla Bolonya

Demà, es farà el primer dels judicis que es duran a terme al llarg dels propers mesos contra més d’un centenar d’estudiants que participen de la lluita contra la imposició dereformes mercantilistes i privatitzadores a l’educació, i que l’any passat van protagonitzar les grans mobilitzacions pels carrers i universitats del nostre país. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans  (SEPC) denuncia aquests processos judicials i remarca que posant de relleu que la lluita per una universitat pública i de qualitat continua viva i que, ara més que mai, és necessari organitzar la resposta estudiantil. 
 
El SEPC inicia la campanya "Més de 100 a judici: Bolonya s’aplica amb repressió" 
Davant dels processos judicials oberts a més de 100 estudiants per la seva participació en diverses mobilitzacions i accions de protesta per la imposició de l’Espai Europeud’Ensenyament Superior (EEES) el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha decidit engegar la campanya “Més de 100 a judici: Bolonya s’aplica amb repressió!”.

02/11/2009 13:11 Drets i Llibertats

Amb aquesta campanya volen denunciar que les autoritats universitàries continuen ambl’estratègia de la coacció i la repressió contra els estudiants que lluitem per construir unauniversitat pública i de qualitat, i també volem posar de manifest que el conflicte universitaricontinua present en els nostres dies i que tan sols es resoldrà quan entre tots els estaments universitaris (professorat, estudiants i membres del PAS) dissenyem el futur de la universitat.

El judici que es celebra demà a la nova ciutat de la justícia és contra 9 estudiants que el 28 d’abril del 2009 van participar en una acció contra la imposició del procés de Bolonya a la seud’ERC a Barcelona, partit del que és militant i dirigent el conseller d’Universitats, Empresa iInnovació de la Generalitat de Catalunya, el senyor Josep Huguet.

Aquest és el primer dels judicis que al llarg del propers mesos portaran a més de 100estudiants davant dels Tribunals espanyols per la lluita que els últims anys ha dut a terme elmoviment estudiantil en contra de la imposició del procés de Bolonya i en defensa d’una universitat pública i de qualitat. 

 
Els judicis que es duran a terme al llarg dels propers mesos contra més de 100 estudiants per la seva lluita en defensa de la universitat pública i de qualitat són:

 

- Dimarts 3 de novembre:
>> Motiu: Acció simbòlica a la seu nacional d’ERC, el dia 28 d'abril de 2009.
− 9 persones
− Jutjat d'instrucció nº16 de Barcelona
− Falta de deslluïment de béns immobles

 

- Divendres 13 de novembre:
>> Motiu: Protestes durant el Consell de Govern UAB del 18 d'abril de 2008.
− 7 persones
− Jutjat d'instrucció nº5 de Cerdanyola del Vallès
− Falta de desordres públics

- Dimecres 18 de novembre:
>> Motiu: Desallotjament del Rectorat UB del 18 de març 2009, per ordre del rector Dídac
Ramírez.
− 53 persones
− Falta de desobediència a l’autoritat

- Dijous 26 de novembre:
>> Motiu: Detencions de 6 estudiants durant les càrregues policials del matí del 18 de març
2009, després del desallotjament del Rectorat UB.
− 6 persones
− Falta de desobediència a l’autoritat

- Divendres 18 de desembre:
>> Motiu: Ocupació de la facultat de Lletres de la UAB del 4 de març 2008, que va acabar amb
la intervenció dels Mossos d’Esquadra, per ordre del rector Lluís Ferrer.
− 34 persones
− Jutjat d'instrucció nº5 de Cerdanyola del Vallès
− Faltes desordres públics

- Sense data 1:
>> Motiu: Protestes durant la celebració irregular de la Junta permanent de la facultat de Lletres
de la UAB del 30 de maig de 2008
− 15 persones
− La investigació la porta el Jutjat d'instrucció nº4 de Cerdanyola del Vallès
− Delicte de desordres públics

- Sense data 2:
>> Motiu: Detenció de dos estudiants durant una acció de protesta al Departament d'Innovació,
Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el dia 5 de febrer 2009
− 2 persones
− Delictes de desobediència a l’autoritat i danys

- Sense data 3:
>> Motiu: Desallotjament policial, per ordre del rector Josep Joan Moreso, del Campus
Poblenou de la UPF, el dia 12 de febrer 2009
− 1 persona
− Diligències obertes
 

Comunicat:

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes i participant de les mobilitzacions en defensa de launiversitat pública, davant dels processos judicials oberts a més d’un centenard’estudiants volem manifestar:

1.- Tot el nostre suport als estudiants que han de fer front als judicis i, per això, exigim la retirada immediata de tots els càrrecs als estudiants imputats.

2.- Que aquests judicis, igual que els expedients oberts i les sancions imposades a desenes d’estudiants, tornen a posar de manifest que continua obert el conflicte universitari alsPaïsos Catalans. Conflicte que neix de la voluntat dels governants d’imposar reformesneoliberals que tenen com a objectiu mercantilitzar la universitat pública.

3.- Que l’únic mecanisme per construir la universitat pública del futur, i resoldre
definitivament les problemàtiques educatives d’aquest país, és iniciar un procés de debat i de
transformació basat en la participació plenament democràtica i en pla d’igualtat entre tots els
membres de la comunitat universitària (professorat, estudiants i membres del PAS).

4.- Que els judicis, les penes-multa, els expedients i les sancions no aturaran la lluita dels estudiants per construir una universitat pública, popular, catalana, de qualitat iantipatriarcal.

Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans animem al conjunt de la societat a participar de les diverses iniciatives que es realitzaran per recolzar als estudiants encausats irebutjar l’estratègia repressiva dissenyada per les autoritats universitàries. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid