Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fan una nova crida al boicot contra la cantant israeliana Noa

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), amb la col·laboració de la Xarxa d'enllaç amb Palestina, Boicot Preventiu i Plataforma Aturem la Guerra, demanen el bioicot contra la cantant israeliana Noa, que té previst fer un concert el dijous dia 26 a les 8 del vespre al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, davant del qual s'ha convocat una concentració. Aturem la Guerra ha enviat un comunicat a l'ajuntament de Sant Cugat manifestant el seu malestar. En motiu de la invitació, per part de les autoritats catalanes, a la cantant Noa a participar en l'acte institucional de l'11 de setembre d'enguany, des de la Plataforma Aturem la Guerra es va adreçar una carta als presidents de la Generalitat i del Parlament, on es demanava la cancel·lació d'aquella invitació. La situació avui a Palestina és la mateixa que era aquells dies. L'informe Goldstone de les Nacions Unides (que es vol portar al Tribunal Internacional de Justícia de la Haia), que es féu públic el 15 de setembre, confirma la visió del que està passant a Palestina.

24/11/2009 09:04 Política


La Plataforma considera que la mateixa Noa va invalidar la consideració que no és procedent barrejar un assumpte polític amb un espectacle artístic, quan el dia 11 de setembre va intercalar entre dues cançons un parlament clarament polític.

Per tot això, amb els mateixos arguments que es van usar en aquella ocasió, Aturem la Guerra demana que anul·lin l'actuació de Noa al seu municipi "per respecte als milers de víctimes innocents de l'acció militar israeliana, una acció que la cantant secunda", manifesta.


Carta

Molt Honorable Senyor,

Contra la participació d’una cantant pro-guerra a l’acte institucional de l’onze de setembre.

Aquest últim gener, davant dels atacs mortífers que patia Gaza a mans l’exèrcit israelià, el poble de Catalunya es va bolcar en solidaritat ambel poble palestí. El 10 de gener, mentre les bombes israelianes de fòsforblanc plovien sobre els hospitals i escoles de la Franja —en claraviolació del dret internacional— més de 100.000 persones van protagonitzarla major manifestació per Palestina que Barcelona hagi vist mai.

Aquells mateixos dies, la cantant israeliana Noa, va escriure una “Carta oberta als palestins”, on expressava el seu suport a l’atac israelià. Hideia: “Només puc desitjar-vos que Israel faci la feina que tots sabem ques’ha de fer i per fi US ALLIBERI d’aquest càncer, d’aquest virus, d’aquestmonstre anomenat fanatisme, que avui es diu Hamas.” Tal com li vam dir,aquestes paraules, en ple bombardeig, només es poden entendre com unsuport a l’atac de l’IDF. Va sorprendre moltes persones, perquè la cantant tenia la reputació de defensora de la pau i el diàleg al Pròxim Orient.


Per aquest motiu i en ocasió del concert de Noa al Palau de la Música Barcelona el mes de febrer, la Plataforma Aturem la Guerra li va enviaruna Carta Oberta (17/02/09), proposant-li que condemnés la matançaisraeliana a Gaza. No ho va fer. En una resposta del 22 de febrer es vareferir als militars israelians que duien a terme l’atac a Gaza com “elsnostres nois”, va titllar els morts de terroristes i va cridar perquè“Hamas sigui eradicat de Gaza i de tot arreu”. Finalment, va dir: “Esticper la pau, però només estic per la justícia si és un pròleg per a lapau.” Evidentment, per a la Noa —igual que per a Netanyahu— “la pau” esrefereix a la seguretat de l’Estat actual d’Israel, costi el que costi envides palestines. Conseqüentment, la Plataforma va repartir octavetesdavant del concert de la Noa, el 24 de febrer.

Només podem entendre la vostra invitació a la Noa a participar a l’acteinstitucional de l’onze de setembre com un reflex del desconeixementd’aquests fets. Ja que a l’onze de setembre recordem l’entrada de les tropes invasores a Barcelona l’any 1714, no entenem que participi a l’acte una cantant que s’ha expressat tan clarament a favor de l’entrada de lestropes invasores israelianes a Gaza.


Per evitar malentesos o distorsions, repetim una vegada més que la nosta posició no té res a veure amb l’antisemitisme. Cada vegada hi ha méspersones d’origen jueu i fins i tot molts israelians, que donen suport ala demanda de boicot; de la mateixa manera que moltíssimes personesblanques van impulsar el boicot a l’apartheid de Sudàfrica.

Un músic d’origen jueu i israelià que, a diferència de la Noa, s’haexpressat clarament per als drets del poble palestí i per al boicot, és el destacat saxofonista Gilad Atzmon. La participació d’un músic com ellhauria permès destacar la contribució jueva com a part essencial de lacultura mediterrània. Noa, per les seves pròpies paraules, no representa aquell patrimoni, sinó la força militar d’Israel.


Així que us demanem, conjuntament amb les organitzacions socials palestines, que retireu la invitació a la Noa per participar a l’acte institucional de l’onze de setembre. El gener passat, el poble de Catalunya i els partits del govern, van deixar palès el seu suport alpoble palestí. No els oblidem ara.Plataforma Aturem la Guerra.

 

png_cara_a_noa_boicot_webPer què el boicot a Israel? 

  • L'Estat d'Israel incompleix sistemàticament les resolucions de les Nacions Unides i la legalitat internacional, manté ocupades Cisjordània, la Franja de Gaza, Jerusalem Est i els Alts del Golan des de 1967, ha provocat l'èxode de milions de palestins i ha transferit població civil a aquests territoris per colonitzar-los.
  • L'Estat d'Israel construeix a Palestina un mur que el 2005 ha de fer 730 km de llarg, sense respectar la Línia Verda que l'ONU va marcar el 1969 i condemnant prop del 16% dels palestins de Cisjordània a viure aïllats entre el mur i la Línia Verda. Israel fa cas omís del recent veredicte del Tribunal de l'Haia contrari al mur de l'apartheid.
  • L'Estat d'Israel continua aplicant la seva política colonitzadora i manté gairebé dos-cents assentaments il·legals en territoris ocupats. Això vol dir gairebé cinc-cents mil colons en terres palestines i sirianes i la violació de les convencions de Ginebra i de la resolució 242 de les Nacions Unides.
  • L'ocupació, l'espoliació de terres i recursos, els assassinats, la destrucció d'habitatges i de cultius, la violència i la humiliació, les greus violacions de la Convenció de Ginebra i els abusos contra els drets humans per part de l'exèrcit israelià ocupant i dels colons, són clares proves de la política de neteja ètnica que Israel està portant a terme davant al passivitat còmplice dels governs dels EUA i la Unió Europea. Per això, i per trencar el setge que li és imposat, el poble palestí necessita la solidaritat de la societat civil internacional.
  • Per altra banda la campanya de Boicot a Israel neix com a resposta a la crida de més de 170 associacions de la societat civil palestina, tant dels Territoris Ocupats com de la diàspora i de diferents ideologies.
Adhesions a Palestina.cat

  

Per saber-ne més

L'Esquerra Independentista i "Aturem la Guerra" en contra de l'actuació de Noa a la Diada  - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid