Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els familiars dels detinguts bascos: "l'únic delicte que han comès és de ser joves independentistes"

El proper divendres a les 20h davant la delegació del govern espanyol (Mallorca/ Roger Llúria) a Barcelona, la CAJEI, Maulets, Sepc, Amics i Amigues d’Euskal Herria, Plataforma de Solidaritat amb els detinguts i detingudes i per la Democràcia a Euskal Herria convoquen una concentració de solidaritat amb els joves detinguts.
Mares, pares i moltíssims amics dels 34 joves arrestats van remarcar ahir que l'únic delicte comès és «ser joves independentistes». Davant això, van cridar a reflexionar a agents i ciutadans sobre «quin tipus de futur se li oferix a Euskal Herria si els seus joves tenen impedits els seus drets». A fi de reclamar un escenari «os es puguin defensar tots els projectes i drets», han convocat una manifestació el dissabte en Bilbo. GARA

 

 

26/11/2009 12:36 Internacional

 

Segi adverteix que segueix viva

L'organització juvenil Segi, la mateixa que s'anuncia com escapçada amb aquesta razzia policial, va alertar al Ministre de l'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, que «la nostra direccció és la joventut basca» pel que li adverteix que li serà difícil «decapitar a una organització juvenil tan integrada entre la joventut i la societat». Opina que aquesta operació policial és mostra de la «impotència del PSOE» i li recorda que en els trenta anys d'història d'organització juvenil la repressió sempre ha estat present, «però igual que hem estat copejats ens hem aixecat», postil·la. En la nota emesa als mitjans, Segi es reafirma en el seu compromís de «construir dia a dia la independència d'Euskal Herria» i precisa que en la fase política actual «l'aportació de la joventut és més important si cap», a més de manar una abraçada als arrestats. 

 

Comunicat de suport

Cajei, Maulets, Sepc, Amics i Amigues d’Euskal Herria, Plataforma de Solidaritat amb els detinguts i detingudes i per la Democràcia a Euskal Herria :

Durant la matinada d'aquest 24 de novembre s'ha dut a terme una macro-operació policial contra el moviment juvenil basc. Aquesta s'ha saldat amb un total de 34 joves detingudes a tots els territoris bascos sota jurisdicció espanyola.
 
Des de les organitzacions juvenils dels Països Catalans denunciem:
 
  a.  que les detencions de 34 militants del moviment juvenil basc s’emmarquen en un context de repressió contra l'esquerra abertzale, evidenciant d'aquesta manera la manca de voluntat de diàleg de l'estat espanyol per solucionar el conflicte polític a Euskal Herria.
 
  b. que la responsabilitat dels possibles abusos i maltractaments que aquests joves puguin patir a les comissaries espanyoles al llarg de la seva detenció recaurà sobre l'estat espanyol i la seva llei antiterrorista.
 
  c. aquesta nova ofensiva de l'estat espanyol pretén desmobilitzar al jovent independentista basc per evitar la seva participació política en el projecte revolucionari de construcció d'una Euskal Herria independent.
 
 
Des de les organitzacions juvenils independentistes catalanes, ens solidaritzem amb tots i totes les detingudes en aquesta i totes les operacions policials contra el moviment juvenil basc i l'esquerra abertzale i condemnem amb fermesa l’actuació dels governs espanyol, francès i basc que demostren una vegada més que Euskal Herria es troba en un estat d'excepció.
 
Per tot això des dels Països Catalans continuem defensant que la solidaritat entre pobles és la millor eina per fer front comú a aquesta onada de repressió i encoratgem a tot el moviment independentista basc a seguir amb la lluita per aconseguir una Euskal Herria lliure i socialista!
 
Llibertat per tots i totes les detingudes!
 
Prou repressió al moviment independentista basc!
 
Gora Euskal Herria!
Visca la Terra!

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid