Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Sinn Féin podria enviar observadors a les consultes d'independència del 13 de desembre

Una delegació de la Consulta sobre la Independència s'ha traslladat fins a Brussel·les per donar a conèixer la iniciativa de les consultes d'autodeterminació i per demanar suport internacional, així com 30 observadors internacionals que es desplacin fins a Catalunya el 13-D. De moment, el Sinn Féin ha manifestat que estudia enviar observadors internacionals als més de 130 referèndums d'autodeterminació del 13 de desembre a Catalunya. Representants del partit nordirlandès s'han reunit aquest dilluns a Brussel·les amb una delegació de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència i respondran a la invitació en el termini d'una setmana. També l'Scottish National Party i el Plaid Cymru gal·lès rebran els responsables de la Coordinadora.

09/11/2009 19:48 Política

reg1000652_img1_05-11-2009_01-04-33 El partit nordirlandès, a més, s'ha compromès a traslladar la iniciativa a altres representants del seu grup parlamentari, l'Esquerra Unitària Europea- Esquerra Verda Nòrdica.

Els membres de la Coordinadora han detallat en aquestes reunions tots els obstacles que està posant l'Estat espanyol per evitar que es portin a terme les consultes, en especial el de prohibir la utilització de locals municipals per portar-les a terme. Aquesta prohibició ha causat estupefacció entre les delegacions internacionals. "Com pot l’Estat espanyol prohibir la utilització de locals públics als ciutadans que els financen a través dels seus impostos?" és el que els han preguntat als membres de la Coordinadora. La resposta: "la por a la democràcia".

Per aquest motiu la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència pretén que des del Parlament europeu es pugui advertir l'Estat espanyol que hi haurà un seguiment de tot plegat. La delegació demanarà formalment a les institucions europees que controlin l'Estat espanyol.
 
reg1000662_img1_08-11-2009_17-31-09
 
Per saber-ne més
 
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid