Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració de suport als estudiants jutjats demà

Demà hi ha convocada una concentració de rebuig al judici contra nou estudiants que han sigut denunciats per  Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per haver ocupat la seva seu el dia 28 d'abril passat en defensa de la universitat pública i popular. La concentració s'iniciarà demà dimarts a les 11 del matí a davant de la nova Ciutat de Justícia de Barcelona. La mobilització unitària organitzada per la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants (CAE) del passat 28 d'abril va tenir lloc en motiu de la celebració de la Cimera Europea de Ministres de l'Educació a Louvaine.

02/11/2009 17:54 Educació

 

Aprofitant la cimera es van ocupar les seus d'ERC, del PSC, del Banco Santander i del Comissionat d'Universitats, responsables per la CAE de la privatització de la universitat pública. 

Les ocupacions van acabar amb l'evacuació per part dels Mossos dels estudiants en lluita tancats a la seu d'ERC, on havien fet pintades demanant la dimissió del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, d'Esquerra. A la seu nacional d'ERC hi havia cinc estudiants encadenats. Aquests i quatre estudiants més del grup de suport van ser desallotjats i identificats pels Mossos d'Esquadra. També van evacuar l'entrada de la seu on hi havia multitud d'estudiants blocant l'accés en senyal de protesta.

Malgrat les múltiples ocupacions i protestes, ERC "responsable directe de la repressió", va ser l'única formació que va emprendre accions legals contra els estudiants encadenats, que hauran d'anar demà a judici, el primer de tots els que vindran en els propers dos mesos.

Narració dels fets

El mes d'abril, després d'unes quantes setmanes sense fressa, els adversaris del pla de Bolonya van tornar a eprendre la mobilització. El dia 28 un grup d'uns 300 manifestants van recórrer el centre de Barcelona. Abans, al migdia, grups d'estudiants de la CAE van entrar a la seu del Banc Santander de Barcelona i a la d'Esquerra i quatre més es van encadenar a l'entrada de la d'Universitats.

A la tarda, els Mossos van començar a evacuar els estudiants anti-Bolonya tancats a la seu d'ERC, on havien fet pintades demanant la dimissió del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

Un altre grup d'estudiants va entrar a la seu del comissionat d'Universitats, a la Via Laietana. Els estudiants, entre els quals alguns de secundària, van barrar el pas en una escala de l'edifici amb una canonada de plàstic, on tenien ficats els braços.

A més, una trentena d'estudiants van ocupar la seu central del Banc Santander de Barcelona, amb el suport d'una vintena de joves més. Finalment, al vespre van ser desallotjats.

Una cinquantena de treballadors de TMB també es van concentrar, a migdia, a la porta de la seu del PSC en senyal de solidaritat amb els estudiants, que protestaven aprofitant la cimera dels ministres d'Educació de la UE a Lovaina (Flandes). Efectivament, uns dos mil estudiants s'hi manifestaven contra l'Espai Europeu d'Educació Superior, coincidint amb la susdita reunió ministerial. Els deu detinguts en aquesta acció ja han estat alliberats.

Per saber-ne més

Inici dels judicis a més de 100 estudiants que participen en les lluites contra el Pla Bolonya / El SEPC inicia la campanya "Més de 100 a judici: Bolonya s'aplica amb repressió"  / Calendari de judicis / Comunicat del SEPC - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid