Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Al poble on resideix José Montilla es farà una consulta per la Independència

Uns setanta veïns de Sant Just Desvern han constituït la plataforma "Sant Just decideix" amb l'objectiu de promoure una consulta popular per la Independència. No ho faran el proper 13 de desembre, però si a la propera convocatòria que serà el mes de febrer. És dóna el cas que en aquesta població resideix el president de la Generalitat de d'alt, José Montilla i a on la seva dona, Anna Hernández es regidora d'Urbanisme a l'Ajuntament. D'altra banda, Alternativa d'Esquerres per Badia aclareix l'embolic que ha generat l'alcaldessa en relació a l'aprovació del ple que dóna suport a la consulta.
A la primera reunió de "Sant Just decideix" es va decidir que, més enllà del que puguin decidir de fer els diferents partits polítics i l'Ajuntament la consulta es durà a terme a la població, ja que l'impulsarà i el convocarà el conjunt del veïnat que hi vulgui pendre part.

30/11/2009 10:55 Política

De Comissió Ciutadana Organitzadora que s'anomenaven en un primer moment han passat a constituir-se en la plataforma "Sant Just decideix". A la plataforma s'apleguen veïns de totes les edats i és calcula que per portar a terme la consulta en un municipi com Sant Just caldrien al voltant d'unes noranta persones voluntàries. Per ara les dates proposades són el 28 de febrer o el 25 d'abril.

És dóna el cas que a Sant Just Desvern resideix José Montilla que ha manifestat en diverses ocasions que les consultes són una pèrduda de temps.

El ple de Badia aprova, amb l'únic vot en contra del PP, una moció que accepta les consultes populars, però l'alcaldessa ho desmenteix. És per això que l'Alternativa d'Esquerres per Badia (AEB) ho vol aclarir: 

 Efectivament, nosaltres sí vam votar a favor de laconsulta sobre la indepen-dència de Catalunya que un grup de veïns volen organitzar a la nostra població. Vam votar a favor perquè estem d’acord que els ciutadans puguem expressar la nostra opinió sobre aquells temes que ensafecten. Des de l’AEB considerem necessari que els ciutadans siguem escoltats en tots els temes, més encara quan aquests són de gran importància, al contrari de l’alcaldessa del PSC que ha declarat recolçar “impulsar consultes peratorgar el nom d´una plaça, o fer propostes d´urbanització de parcs, jardins iplaces”.

No sabem el motiu d’aquesta ridícula declaració de l’alcaldessa intentant rectificar el vot del seu partit al consitori, quan tothom sabia el significat de la moció presentada per CiU i defensada al ple per un membre de “Badia decideix” que va parlar clarament de la consulta sobiranista. Potser ha estat motivada per un toc d’atenció de part del seu partit o potser és que realment no sabien el que votaven, però no és el cas del nostre grup.

L’AEB ha defensat des de la seva creació que cal aprofundir en la democràcia, fer de lagestió del bé comú una cosa de tots i totes, i no de polítics professionals. De fet aquest mateix any hem lliurat a l’equip de govern una nova proposta per al’elaboració dels pressupostos municipals de forma participa per la ciutadania que, tot i haver estat demandada per la mateixa alcaldessa, encarano ha rebut resposta. Pel que fa a la consulta sobre la independència, ja vam declarar, conjuntament amb la resta deCandidatures Alternatives del Vallès, després de la consulta d’Arenys que donaríem suport a altres consultes similars que es puguessin organitzar en les ciutats del Vallès tot insistint en què aquestes consultes s’han d’assentar sobre plantejaments populars i unitaris, i han d’estar impulsades des de las ocietat civil i el teixit associatiu de cada ciutat.

Al nostre entendre cal que recullin la reivindicació deldret a decidir per a tota la Nació Catalana en un marc de democràcia per a tots els pobles i nacions del món, i que cal que es plantegin des de postulats profundament democràtics i participatius, tot continuant l’exemple d’Arenys de Munt i altres poblacions que s’hi estan sumant. 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid