Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
3.500 persones donen el tret de sortida a la campanya per la independència

Fins a 3.500 persones s'han aplegat avui al Fòrum de Barcelona per donar el tret de sortida a la campanya per la consulta popular independentista del 13 de desembre. Ha estat una festa multitudinària que ha concentrat noms com Titot i David Rossell, Miquel Calçada, Josep-Maria Terricabras, Carles Móra, Víctor Alexandre o Carles Canut, a més de representants de molts dels 161 municipis que d'aquí a 14 dies podran votar si volen un estat propi o no. Mirar vídeo VilawebTV

- Intervencions i desenvolupament de l'acte

29/11/2009 20:10 Política
 
 
Miquel Calçada 
 
El primer de saltar a la palestra ha estat el periodista Miquel Calçada, que ha obert l'acte agraint els 161 municipis que trauran les urnes al carrer. Calçada ha començat l'acte dient que aquest Estatut és 'l'últim intent d'encaixar amb Espanya'. Els protagonistes principals de l'acte han estat les persones que s'han acostat al Fòrum per participar i aplaudir cada parlament i cada consigna a favor de la independència.

Miquel Calçada ha continuat dient que 'la dignitat de Catalunya només té un nom: la independència', ha considerat el reconegut periodista Miquel Calçada. Per a ell, el 13 de desembre serà una data transcendent. 'Hi ha molta gent que pensa que aquesta consulta no té cap mena de validesa jurídica, i que com que no és vinculant no és important, però s'equivoquen. La seva validesa és simbòlica, però té la validesa afectiva que és infinita', ha dit arrancant un fort aplaudiment de tots els presents.
 
També ha reconegut que ha estat la societat civil qui ha impulsat tot aquest procés, i ha afegit: 'crec que tots plegats estem treballant perquè un dia hi hagi un president de la Generalitat amb ambició i sentit nacional que digui: endavant'. Per a Calçada, quan arribi aquell dia, el president s'haurà de trobar tota una societat cohesionada al darrere donant-hi suport.
 acn_20091129_174532
Titot 
 
 El músic i membre de la CUP de Berga Francesc Ribera "Titot" abans de començar el recital "L'Esca del Pecat" amb en David Rosell, ha dit que mai en la història de Catalunya hi ha hagut 'tants independentistes com avui'. 'El cava que destaparem el dia de la independència ha estat premsat en el subsòl d'aquest país', ha dit enmig de l'aplaudiment de la gent.
 
El Cant de la senyera
 
El to emotiu l'ha posat el cor dirigit per Jordi Llovet que ha interpretat 'Cant de la senyera' i que la gent ha seguit amb aplaudiments i posant-se dreta. Tot seguit han pujat a l'escenari Fèlix Simon, en representació de Vilafranca del Penedès, Josep Domènech, en representació de Vilanova i la Geltrú i Jordi Fàbregues, president de DECIDIM.cat i alcalde de Sant Pere de Torelló.
 
Carles Canut 
 
Moments abans que l'actor Carles Canut comencés a llegir les estrofes del poema 'Ara mateix', de Miquel Martí i Pol, des del públic s'ha escoltat 'força Canut', amb la qual cosa les rialles de la gent i del mateix actor no s'han fet esperar.
 
Els principals protagonistes: els municipis
 
També han pujat a l'escenari els representants del municipis que faran la consulta el dia 28 de febrer, La Bisbal d'Empordà, Molins de Rei i Salt, així com els representants dels municipis que faran la consulta el 25 d'abril, Manresa i Girona. A més, la nota de color l'ha posat Ramon Vilalta, el representant del poble més petit de la consulta, Sant Jaume de Frontanyà. 'La quantitat de gent que hi ha aquí és molta més que la que hi ha a tot el meu poble', ha comentat entre rialles.
 
Víctor Alexandre
 
Al seu torn, Víctor Alexandre, portaveu de la comissió organitzadora de Sant Cugat, la ciutat més gran de la consulta del 13D, ha expressat que 'quan la legalitat no és justa, és de justícia transgredir la legalitat'. Alexandre ha conclòs el seu discurs amb una pregunta: 'Quan serà la independència?', per afegir de seguida que 'la independència de Catalunya ja ha començat'.
 
Josep Maria Terricabras
 
La cloenda de l'acte ha estat a càrrec del filòsof Josep Terricabras, que ha agraït a Arenys de Munt per ensenyar a Catalunya 'el que és la democràcia directa'. A més, ha declarat que 'el camí engegat ja no té aturador' i que els ciutadans estem 'recuperant l'autoestima i l'orgull'. 'Que els ciutadans vagin a votar i que no tinguin por, i els que pensen que el cava català quedarà en el prat, el dia de la independència tots en beurem el doble', ha conclòs Terricabras.
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid