Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitat Comunista dels PPCC: «Comença el curs, comença la lluita»

Demà dissabte 24 d’octubre s'enceta per tercer any consecutiu el curs introductori al marxisme de la Universitat Comunista dels Països Catalans (UCPC). Aquest curs arriba amb moltes novetats, des de qüestions tècniques com el nou campus virtual, la biblioteca, la filmoteca i l’hemeroteca digitals, a qüestions d’ordre més docent com són la incorporació de nou professorat al curs. Destaca la figura de l'històric militant de l’esquerra independentista Agustí Barrera, que com a historiador i partícip del moviment explicarà l’aparició, les desfetes i la reorganització del moviment de l’esquerra independentista als PPCC. També es comptarà amb la participació del professor de filosofia de la Universidad Central “Marta Abreu” de Las Villas, així com de Yodenis Guirola que parlarà des de la introducció, gestació i desenvolupament del marxisme a Amèrica Llatina fins a la concreció dels projectes d’integració americana i  de socialisme del s. XXI.

23/10/2009 19:20 Educació


La UCPC manté el compromís amb la formació de militants comunistes al nostre país, inserits en el conjunt de compromisos de lluita per un país lliure i socialista. En aquest sentit, esperen que l’eina que el 2007 es va començar a oferir al moviment i a la societat catalana esdevingui una eina de combat i reflexió que encaixi una peça més cap als nostres objectius emancipadors.

La UCPC ofereix per primer cop un curs d'Economia política que equival al segon curs del conjunt de quatre anys del que constarà la carrera. En aquest curs es volen transmetre els coneixements sobre l’economia que tota militant hauria de conèixer per a la seva lluita diaria contra el sistema capitalista, l’opressió nacional i el patriarcat des del punt de vista econòmic.

Per la seva banda, el curs introductori al marxisme pretén donar les eines d’anàlisi bàsiques per al desenvolupament de la lluita militant abastant tots els aspectes de la lluita pel socialisme als Països Catalans; des de la qüestió nacional, la questió ecologica, les formes organitzatives, els marcs de la lluita de classes, la lluita ideològica, econòmica i la política.
 
Tres anys de trajectòria 

La Universitat Comunista dels Països Catalans pretén ser una eina al servei de l’Esquerra Independentista i del conjunt de la societat catalana per a la formació política. L'UCPC es concep com un projecte de llarg abast en formació teòrica marxista i en clau de Països Catalans amb l’objectiu de contribuir a superar mancances i dèficits en aquest àmbit, contribuint a donar a les dones i homes que lluitem pel Socialisme i la Independència dels Països Catalans elements per a l’anàlisi i la transformació de la realitat.

A més, impulsa una carrera de quatre anys, amb continguts progressius quant a complexitat i profunditat teòrica. El primer curs és un curs introductori i d’homogenïtzació dels coneixements dels estudiants. En aquest i posteriors cursos s’estudiaran, debatran i exposaran casos actuals en la lluita de classes, lluita antipatriarcal, defensa dels drets nacionals, lluites ecologistes i pageses…

La Universitat té el privilegi, alhora, de comptar amb un equip de professorat nacional i internacional, persones de rellevància en l’àmbit acadèmic i militant, que supervisen i dirigeixen els continguts de les classes.

Per matricular-se, només cal omplir aquest formulari. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid