Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig centenar de persones protesta per la visita de Felip de Borbó a Lleida

Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest matí davant de l’Escorxador de Lleida per mostrar el seu rebuig a la visita del Príncep Felip de Borbó i Letizia Ortiz en motiu de la inauguració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny. Malgrat que la concentració s’ha desenvolupat amb normalitat, els Mossos han registrat nombroses persones que accedien a la plaça i han procedit a encapsular la protesta, rodejant als assistents. Quan aquests han iniciat la marxa més agents els han barrat el pas amb dos furgonetes policials. Durant la concentració i marxa interrompuda, els manifestants han cridat consignes contra la monarquia espanyola, emfatitzant el seu caràcter antidemocràtic i contra l’actitud atemoritzadora dels Mossos i dels qui en són responsables polítics.

26/10/2009 16:33 Drets i Llibertats

L'Assemblea de Joves de Lleida ha manifestat que s'avergonyeix de l'actitud "provinciana, de vassallatge i de desmemòria historica" del govern municipal de la Universitat de Lleida. L'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, "ha aparegut a les portades dels mitjans però avui és una mica menys digne retent honors als hereus dels responsables de la pèrdua dels nostres drets i llibertats com a país", etziba l'AJL.

L'Assembla denunicia també "la desproporció" del desplegament de 200 policies pels carrers de Lleida. "L'encapsulament de la protesta antimonàrquica ha estat una nova estratègia policial intolerable". Aquesta estratègia, no posada en pràctica fins avui a Lleida però habitual en manifestacions a la ciutat de Barcelona, és utilitzada per la policia per tal de coaccionar el dret de manifestació de la població.

"En preocupa veure com la ciutat i el país s'han gastat milers d'euros en una visita innecessària i en un desplegament policial desproporcionat", manifesta l'AJL, la qual afegeix que aquesta despesa en temps de crisi hauria de fer reflexionar la gent.
Per saber-ne més
princeps
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid