Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana responsabilitat perquè les consultes esdevinguin un pas endavant pel país

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), a través del seu Secretariat Nacional, demana responsabilitat als agents implicats en l’organització de les consultes perquè aquestes puguin esdevenir no només una diada de reivindicació sinó un canvi de mentalitat de la ciutadania catalana i una lliçó de democràcia per l'Estat espanyol i francès.
Joan Jubany, portaveu de la CUP, fa una crida a la responsabilitat i a la unitat de tots els agents implicats en l’organització de les consultes,  «creiem que tothom ha d’assumir la importància del moment i actuar amb responsabilitat». Per Jubany, «l’objectiu és que les consultes no només siguin una diada de reivindicació sinó que signifiquin un canvi de mentalitat per la ciutadania, una mostra de força i una lliçó de democràcia per l’Estat espanyol i francès»

07/10/2009 13:00 Política
També afirma que «als companys d’Arenys se’ls ha de tenir molt en compte alhora de decidir l’estratègia a seguir en les consultes. No saltres, la CUP, seguirem, com vam fer a Arenys, treballant sense afany de protagonisme perquè les consultes siguin un èxit rotund, de forma unitària i constructiva».
 
Jubany demana «que no s’utilitzi el tema de les consultes per finalitats electoralistes» i remarca que «qui ha situat al centre del debat polític el fet nacional i l'autodeterminació han estat els impulsors de la consulta d’Arenys de Munt, i ningú altre se n’ha d’atribuir l’èxit ». La candidatura rupturista, que reitera el seu suport a totes les consultes, creu que «l’únic protagonista en les consultes ha de ser el poble català que, amb la seva participació massiva a les urnes pot fer un pas endavant molt important pel dret a decidir el nostre futur com a poble».
 
Finalment, la CUP també ha volgut reivindicar la territorialitat de la Nació Catalana, els Països Catalans, i creu que «no es pot oblidar el País Valencià, la Franja de Ponent, la Catalunya Nord o les Illes Balears i Pitiüses».
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid