Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Barcelona vol cobrar entrada al Parc Güell

L'Ajuntament de Barcelona estudia cobrar entrada al Parc Güell per sufragar-ne el costós manteniment, però el veïnat s'oposa ja que consideren que és un equipament públic, tot i que la mesura només està pensada pels turistes. El govern municipal ho justifica per regular l'accés. Ara bé, una de les mesures més polèmiques és la instal·lació de cinc quioscos bar repartits per tot el parc, segons assenyalava ahir el diari AVUI. El diari també indicava que el consistori vol tancar el tema en quinze dies i remarca que fa tres anys que es debat a Gràcia.
En canvi, segons  han avançat diversos mitjans de comunicació, el consistori elabora des de fa més d'un any un pla d'usos sobre el parc i el juny va lliurar als partits de l'oposició un esborrany que contenia l'opció de cobrar entrada per pagar el seu manteniment, i concretava la col·locació de "mecanismes d'entrada i sortida en tots els accessos de la zona monumental".

11/10/2009 04:34 Territori
Es veu que l'accés a la zona monumental del parc estarà tancada i s'haurà d'abonar una entrada en algun dels 10 punts d'entrada, però aquesta informació no apareix a l'esborrany. I una de les opcions que proposa l'Ajuntament és no cobrar l'entrada als veïns i sí als turistes, però aquesta opció planteja problemes legals en el marc de la Unió Europea (UE).
 
Per la seva banda, l'Avui parla del pla integral d’actuacions del Parc Güell, que forma part del pla d'usos que des de fa tres anys debaten veïns i districte de Gràcia, podria signar-se els propers 15 dies. En aquest pla també es planteja el tancament del recinte amb nou màquines validadores i la instal•lació de cinc quiosc repartits per tot el perímetre.

També, segons publica l’Avui, es construiran tres nous edificis: un de serveis tècnics de manteniment i conservació a l'avinguda del Coll del Portell, un punt d'informació a l'exterior de l'accés de la carretera del Carmel i un espai d'acollida al carrer Olot amb Larrard.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid