Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cròniques dels actes de rebuig a l'Hispanitat a Manresa, Santpedor, Valls

A Manresa i SantPedor els actes estaven organitzats pel Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC). A la capital del Bages, es va fer  una classe a la plaça d'Espanya  per mostrar el rebuig aquesta festivitat. L'historiador Jordi Bonvehí i Castañé va parlat durant uns tres quarts d'hora sobre els orígens i l'evolució de l'anomenat "dia de la hispanitat o de la raça" tan a l'estat espanyol com als diferents estats americans(Xile, Argentina, Mèxic o Veneçuela). Els i les assistents, al voltant d'una cinquantena de joves, van pogut conèixer a través de les explicacions de l'historiador els significats que donen alguns països a aquesta diada, des de la celebració del "dia de la raça" per part d'Argentina o Xile; fins la celebració del "dia de l'exterminio" que celebren a Veneçuela.L'acte va finalitzar amb un esmorzar popular amb coca i pastissos. A Santpedor, militants de l'esquerra independentista van mostrar el seu rebuig aquesta diada amb la penjada de diferents pancartes pel poble.

13/10/2009 10:53 Drets i Llibertats
Manrese Manrese
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid