Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicats i mobilitzacions contra l'imperialisme i el feixisme: hispanitat és genocidi!

Novament el conjunt de l'Esquerra Independentista es mobilitza amb manifestacions, botifarrades i altres actes de protesta contra el 12 d'octubre, contra l’escenificació pública del feixisme i de les imposicions imperialistes espanyoles al nostre territori. Manifest-12 d’octubre: pobles units contra l’imperialisme i el feixisme. Crònica de la jornada contra el 12 d'octubre a Mallorca. País Valencià: Un cim una estelada 2009.

Podeu veure fotografies i detalls dels actes de Barcelona ampliant notícia.  (Darrera actualització 18.10.09).

12/10/2009 13:34 Política

 

 

      

 

13:13h Acaba a Barcelona sense incidents la manifestació de l’esquerra independentista, una convocatòria  antifeixista, que ha començat a les 12h a la Plaça Urquinaona  i ha acabat al monument a Francesc Macià situat al Passeig de Gràcia, amb el lema: “Pobles units contra l’imperialisme i el feixisme, hispanitat és genocidi”.  Un fort desplegament de mitjans de comujnicació van cobrir els actes a Barcelona mentre un fort desplegament de Mossos escoltava la marxa i els edificis públics per on transcorria.

Argerlaguer (Garrotxa)

Prop de 500 persones en els diferents actes contra l´Hispanitat celebrats  a Argelaguer
Durant tot el dia varen tenir lloc a Argelaguer la jornada contra la Hispanitat que la Greda i els joves d´Argelaguer van organitzar.

dscf1286_1605x1070 La jornada va començar amb un campionat de botifarra en el que varen participar  prop de 50 persones.  A la tarda van tenir lloc el lliurament de premis  a la primera i segona parella. A primera hora de la tarda van comencar les postres de cultura popular en el que van participar els gegants d´Argelaguer, el grallers de Tortellá i els trabucaires  del Volador. 

A la plaça major d´Argelaguer i animats per la gent de la Maranya es van juntar nens i nenes per disfrutar dels jocs  organitzats. Posteriorment prop d´un centenar de persones van participar en una Improvitzada cercavila pel centre del poble.

A les 7 de la tarda va començar al casal del poble la xerrada sobre els 300 anys d´ ocupació. Més de seixanta persones van seguir atentament la xerrada oferida per l´Agusti Barrera. En la mateixa els diferents oradors van  fer un serpas historic a el que ha soposat l´ocupació de la nostra terra i van resaltar la necessitat  d´independencia per el nostre poble.

dscf1372_1605x1070 Mentre acabava la xarrada,   el sopar s´estaba ja preparant i a les 9:30 del vespre va començar la botifarrada. Més de 170 persones amb un casal a reventar varen disfrutar en un ambient popular.Posteriorment van començar les activitats musicals; Va començar l´actuació el “ Pere de les cabres” que va començar a escalfar la nit amb una versió dels segadors acompanyada per musics locals que tocaven el violi. Aquest musics es van sumar a la celebració i van pujar a l´escenari a actuar tots conjuntament.

Després amb una sala plena a vesar i amb més de 350 persones va aplegar l´actuacio d´en Miquel del Roig . Una vegada  va acabar en Miquel del Roig va venir l´actuacio del grup de PD s Orgull Rural que van allargar la festa fins a altes hores de la matinada.En general es va tancar una diada amb un gran exit de participacio en tots els actes, tant els mes festius  com els mes politics i una sensacio general al poble de que havia estat una gran diada de rebuig a l'Hispanitat

dsc_51412 A Manresa i Santpedor els actes estaven organitzats pel Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC). A la capital del Bages, es va fer  una classe a la plaça d'Espanya  per mostrar el rebuig aquesta festivitat. L'historiador Jordi Bonvehí i Castañé va parlat durant uns tres quarts d'hora sobre els orígens i l'evolució de l'anomenat "dia de la hispanitat o de la raça" tan a l'estat espanyol com als diferents estats americans(Xile, Argentina, Mèxic o Veneçuela). Els i les assistents, al voltant d'una cinquantena de joves, van pogut conèixer a través de les explicacions de l'historiador els significats que donen alguns països a aquesta diada, des de la celebració del "dia de la raça" per part d'Argentina o Xile; fins la celebració del "dia de l'exterminio" que celebren a Veneçuela.L'acte va finalitzar amb un esmorzar popular amb coca i pastissos. A Santpedor, militants de l'esquerra independentista van mostrar el seu rebuig aquesta diada amb la penjada de diferents pancartes pel poble.

cimg2230 Valls (Alt Camp)

Foc i llangonisses contra l’espanyolisme

La Llangonissada contra la Hispanitat organitzada per l’Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) va esdevenir tot un èxit desprès que una setantena llarga de persones omplissin les taules situades a la plaça de l’Oli on el col·lectiu juvenil de l’Esquerra Independentista vallenca va servir un àpat popular a base de llangonissa a la brasa i pa amb tomàquet. Així va començar l’acte de denúncia de la celebració del Dia de la Hispanitat, que commemora ni més ni menys que un dels genocidis més grans de la història, el de la població indígena americana. Des de l’AJV, a més, van voler atacar l’espanyolisme, el feixisme i el militarisme que acompanya aquesta celebració espanyola, i van tornar a deixar clar que l’Estat

cimg2239

espanyol no és una democràcia ja que nega el dret a decidir als Països Catalans i a la resta de nacions. Així, doncs, va començar un contundent acte polític que va barrejar breus parlaments amb projeccions audiovisuals. En primer lloc, però, des d’aquest col·lectiu van voler aprofitar el dia per commemorar el 75é aniversari dels fets del 6 d’octubre de 1934, quan Lluís Companys va proclamar l’Estat català fins que l’Exèrcit espanyol va reduir a trets els independentistes i socialistes catalans que va acudir a defendre’l, així com les escasses forces fidels a la Generalitat. L’homenatge es va fer entorn a la figura de Manuel Gonzàlez Alba, vallenc i col·laborador del Partit Català Proletari que va morir fusell en mà defensant l’independència i la justícia social a la seu del CADCI de Barcelona. Unes paraules d’un portaveu de l’AJV recordant la vida d’aquest vallenc i un vídeo amb la cançó Abril del 74 de Lluís Llach mesclada amb imatges d’en Manuel Gonzàlez Alba i altres combatents per la llibertat dels Països Catalans van donar el punt més emotiu a l’acte polític de la plaça de l’Oli. 

Tot seguit, una portaveu del mateix col·lectiu va denunciar el paper de les forces armades contra qualsevol intent d’exercir els nostres drets com a poble segons l’article 8 d’una constitució espanyola que des de l’AJV van dir que estava lligada al tardofranquisme i al xantatge i que actualment no podia ser cap cadena a les aspiracions catalanes. El paper del feixisme a l’Exèrcit espanyol i al món burocràtic, així com la designació a dit del Rei d’Espanya pel mateix dictador Francisco Franco van ser els altres blancs dels joves. Finalment, la portaveu va denunciar que la bandera espanyola estava tacada de sang i repressió durant “més de 300 anys” i que no representava cap poble, sinó “una imposició i l’esclavatge del conjunt de nacions que formen l’Estat espanyol”. Tot seguit, es va projector una sèrie d’imatges durant 7 minuts on es veia al rei Juan Carlos I alabant la figura de Francisco Franco, jurant el “Movimiento” i sent designat per les autoritats franquistes com a cap d’Estat. Amb aquest ambient caldejat, dos persones amb la cara tapada van irrompre a l’escenari i van cremar un retrat del rei i una bandera espanyola enmig dels aplaudiments i els crits de suport de la gent.

L’actuació del cantautor Antoni, amb cançons populars catalanes i rumba, va donar per acabar un acte que es va allargar fins a la 1 de la matinada i que els representants de l’AJV van considerar tot un èxit al qual volen donar continuïtat cada any.

 

País Valencià. Un cim una estelada 2009

saforEl passat 12 d’octubre l’assemblea d’Endavant - OSAN a la Vall d’Albaida juntament amb el Centre Excursionista Benicadell i el col·lectiu de joves Greixers de Castelló de Rugat han organitzat un any més la campanya comarcal d’Un cim una estelada, en el dia de la Hispanitat.
Aquest any, s’ha celebrat la setena edició d’aquesta marxa per laindependència que cada any organitza l’assemblea d’Endavant a la comarca i que ja ha coronat cims com el Benicadell, el Puigcampana, el Mondúver o el Montcabrer.

La muntanya escollida enguany per ascendir ha estat el del Cim de la Safor, a la comarca veïna que pren el nom de la dita serralada.
Una trentena de persones han participat de la marxa pujant fins als 1013 metres en la jornada de rebuig a l'espanyolisme i la Hispanitat. Des de l’assemblea d’Endavant s’ha destacat que dins del món de l’independentisme de la comarca i de les comarques veïnes ja s’ha instaurat aquesta cita anual i de la que cada any es manté el nombre de persones participants.

 

"12 d'octubre, res a celebrar". Mobilitzacions de rebuigA Mallorca,  les organitzacions de l'esquerra independentista Gent Activa de Plama, Maulets, Endavant i SEPC han organitzat una jornada contra la hispanitat i el feixisme a partir de les 17h a la  plaça dels Patins de Palma.

 

 

 

 

 

 

 

12 d'octubre, jornada laboral als Països Catalans Llibertat.cat

"12 d'octubre, res a celebrar". Mobilitzacions de rebuig Llibertat.cat

 

Comunicat de la CUP Girona
 

cartell12octubregirona09Un any més l'estat espanyol celebra la seva "Fiesta Nacional" el 12 d'octubre. Una festa en què s'exalten els valors vinculats a l'espanyolisme i es fan crides unànimes a la unitat i integritat territorial de la pàtria espanyola. Un espanyolisme compartit per diferents segments de la societat espanyola, des de la dreta falangista fins a l'esquerra jacobina.

És també el dia en que l'exèrcit i els cossos policials de l'estat, encapçalats per la guàrdia Civil, exalten els seus valors i són homenatjats com a garants de la defensa dels valors més reaccionaris. La defensa de la unitat territorial d'Espanya, la salvaguarda dels privilegis d'una monarquia antidemocràtica, la persecució de determinats col·lectius polítics o la repressió lingüística són els eixos principals de la missió que tenen encomanada els cossos i forces de seguretat, que acompleixen amb eficàcia les ordres prepotents d'un estat amb tradició genocida.

L'espanyolisme commemora també el genocidi cultural, humà i polític que suposà la conquesta de les amèriques, una fita que suposà la submissió de la població indígena a les voluntats d'un imperi que com a tal buscava el màxim benefici econòmic i la dominació de la seva força de treball, així com dels seus recursos naturals. 500 anys després, i quan ja han explotat i privatitzat els recursos, continuen aprofitant la seva mà d'obra immigrant a baix preu, en les feines més precàries a casa nostra, desemparada de drets i perseguida per lleis racistes.

Enguany la celebració del també anomenat "Dia de la Raza" ve marcada per l'actitud antidemocràtica de l'estat envers les consultes pel dret a decidir que s'impulsen a nombrosos municipis i que s'inicià a Arenys de Munt el passat 13 de setembre. L'estat espanyol va evidenciar la confrontació democràtica que el poble català va protagonitzar de forma valenta, i ho va fer enviant un dels seus braços més clàssics, en aquest cas La Falange Española de las JONS, un grupuscle feixista que encara avui té total impunitat a l'hora de fer apologia del racisme, el feixisme i el genocidi, amb el total beneplàcit dels aparells judicials, polítics i policials de l'estat.

Per tot això, la CUP de Girona convida a la ciutadania a afegir-se als actes que diferents col·lectius de l'esquerra independentista de les comarques gironines organitzen per a rebutjar la festa espanyolista per excel·lència. A Girona el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha organitzat una jornada de lluita, i també s'han convocat actes a Banyoles, Bordils i Argelaguer.


12 d'octubre, res a celebrar!
Jornada de treball als Països Catalans!
Combatem el feixisme!


Col·lectiu la Falç del Pla de l'Estany: "Aixafem el feixime"

banyoles

11 d'octubre - AIXAFEM EL FEIXISME!
Nit de lluita: Esborrem el feixisme dels nostres carrers!

12 d'octubre - RES A CELEBRAR!
JORNADA LABORAL A LA BARRACA

Dinar popular contra la hispanitat
(CAL PORTAR PLAT, COBERTS I GOT)
Podeu reservar el dinar a: col.lectiu@lafalc.cat

 

 

 

Comunicat sobre el 12 d'octubre [Maulets Terres de l'Ebre]

El 12 d'octubre és una data amb una càrrega simbòlica molt elevada. Este mateix dia, l'any 1492, Cristòfol Colom arribà a Amèrica, iniciant així un procés imperialista molt diferent al que expliquen els llibres d’història. El “descobriment d’Amèrica” no fou doncs cap intercanvi cultural, sinó tot el contrari: un genocidi perpetrat per unes tropes invasores en territori indígena.
Resulta significatiu que l'Estat Espanyol trie esta data com a diada “nacional”. Els valors que este vergonyós capítol de la història representen no són sinó la intolerància, l'esclavatge, la imposició cultural, l'extermini, l'espoli i la violència. Valors que, d’altra banda, lluny de ser rebutjats es fomenten amb actes “patriòtics” i “festius” com són les desfilades militars i les exhibicions de material bèl·lic que es donen a moltes ciutats de l’Estat Espanyol.

No és casual que l’altre esdeveniment que destaca, juntament amb estes exhibicions de capacitat militar, de la celebració del 12 d’octubre siguen els actes i manifestacions feixistes de violents grupuscles de l’ultradreta espanyolista. Uns grupuscles que aprofiten el context socioeconòmic actual per difondre un discurs populista i demagog en el qual el culpable de tot sempre serà l’immigrant. Immigrant que, no ho oblidem, degut a la seua situació de persona il·legal i, sovint, sense papers, patix la crisi del sistema capitalista encara més que la resta de la classe treballadora
.
L’estat, però, difícilment posarà solució a esta situació, doncs la tolerància respecte esta mena de manifestacions és pràcticament absoluta, com vam poder veure recentment en el referèndum independentista d’Arenys de Munt. Mentre falangistes i feixistes es manifestaven i amenaçaven de mort de manera totalment impune a tots aquells qui no pensen com ells, qui veia prohibida la seua llibertat d’expressió era el poble arenyenc, a qui se li va intentar impedir poder votar, ni tan sols de manera simbòlica, sobre el seu propi futur.

D’exemples, però, en podem trobar molts més: agressions blaveres a manifestants valencians durant la Diada del 9 d’octubre sense cap mena d’intervenció policial, artefactes explosius col·locats en locals o seus de moviments valencianistes i independentistes que no s’investiguen, etc. Les dades parlen soles: als Països Catalans s’han registrat, en els darrers 18 anys, fins a 24 assassinats per part de membres de moviments d’ultradreta. La majoria, però, no han estat investigats. No hem d'oblidar, que la criminalització constant de la immigració no fa més que desviar l'atenció, mentre els polítics continuen aplicant les seues polítiques neolliberals i l'empresariat continuen explotant la classe treballadora.

La resposta antifeixista, però, no és fa esperar. Hem pogut veure, per exemple, com la contundent resposta de la societat civil del Camp de Tarragona, que va sortir al carrer per rebutjar la manifestació nazi que hi havia convocada, ha servit perquè este any no intenten repetir-la.

El moviment antifeixista d’arreu dels Països Catalans gaudeix, a més, de més bona salut que mai, amb la recent reestructuració de de l'històrica Plataforma Antifeixista de Barcelona, el col·lectiu Antifexistes.org del País València o diversos col·lectius locals i comarcals que estan sorgint arreu del territori.

Tot i això, hem d'estar alerta, i respondre sempre de la manera més contundent possible a qualsevol intent del feixisme de fer-se un lloc als carrers dels nostres pobles. Per això animem  tota la població a participar de les diferents convocatòries antifeixistes que hi haurà arreu del país, especialment a Barcelona, on també es concentraran els feixistes a la muntanya de Montjuïc.

El 12 d'octubre tots i totes a la manifestació antifeixista!!! [12h Plaça Urquinaona (Barcelona)]
Això no és Espanya. 12 d'octubre, res a celebrar!
Combatem el Racisme i el Feixisme!
Maulets Terres de l'Ebre. 12 d'octubre de 2009

 

Comunicat de la CAJEI
Front al feixisme, el jovent crida combat i resposta!
A la diada espanyolista del 12 d’octubre d’aquest any, més coneguda com a “Dia de la Hispanidad”, res no ha canviat. Com tots els anys, el nacionalisme i feixisme espanyol es vesteixen de gala per celebrar i enaltir un dels genocidis més grans que ha patit la humanitat, i en concret l’Amèrica Llatina, i que va provocar l’esvaniment de nombroses civilitzacions i cultures, la mort de milions d’aborígens i en definitiva la imposició de la cultura invasora.

Durant aquest dia haurem de veure com, un any més, certs grupuscles d’extrema dreta, de feixistes i neonazis, ixen al carrer, amb el suport, protecció i tolerància de les institucions públiques dels Països Catalans i de l’Estat espanyol, per fer patent la pròpia ideologia amb la seua simbologia feixista i els seus crits homòfobs, sexistes i racistes.

Però això no ens sorprèn, perquè el caràcter antidemocràtic de l’Estat espanyol ja ens el coneixem. Els carrers ens recorden cada dia on estem lligats, a través de la supervivència de la simbologia franquista i impositiva (plaques del Ministerio de la Vivienda franquista, estàtues d’homenatge als artífexs del franquisme, banderes espanyoles pre i constitucionals...). Les detencions a companyes antifeixistes també ens recorden el caràcter autoritari de les forces d’ocupació. I la il·legalització d’idees, organitzacions i partits no amaguen eixe tarannà censurador de l’Estat espanyol. Malauradament, tampoc no es pot oblidar la gent que ha pagat amb la mort aquest ambient de permissivitat del feixisme a l’espai públic. Tothom porta al cor Carlos Palomino, Josep Maria Isanta, Guillem Agulló...

Mentrestant, arreu dels Països Catalans, les organitzacions i grups antifeixistes seguim treballant dia a dia per eradicar el càncer espanyolista i les deixalles del franquisme. Per aquest fet, el jovent independentista i socialista continuem combatent de forma contundent i amb totes les nostre eines per conscienciar el poble treballador de la vertadera naturalesa d’aquesta gent i per fer-la fora del nostre país i d’arreu del món sense cap tipus de remordiment.

El 12 d’octubre consisteix, en definitiva, en una celebració dels contravalors (racisme, xenofòbia, imperialisme espanyol...),una celebració feixista i autoritària que no podem acceptar i contra la qual el jovent hem de de fer front.
 
Front al feixisme, combat i resposta!

Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid