Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actes en el Centenari de l'afusellament del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia

 La Fundació Ferrer i Guàrdia i el sindicat USTEC-STEs han convocat un seguit d'actes per recordar la figura del pedagog i lliurepensador Francesc Ferrer i Guàrdia, que avui fa 100 anys que va morir assassinat per un escamot de fusellament, després de ser jutjat per un tribunal militar en un procés ple d'irregularitats. El màrtir de la Setmana Tràgica i pare de l'Escola Moderna serà recordat  amb un seguit d'actes que formen part del projecte de Commemoració del Centenari, per fer conèixer aquesta figura a diferents sectors de la societat civil, política i cultural catalana a la seva figura. El passat divendres 4 el canal 33 va emetre el documental "Ferrer i Guàrdia, una vida per la llibertat" sobre l'obra d'aquest pedagog i sobre el procés que el va confemnar a mort. Aquest matí s'han celebrat diferents actes d'homenatges cent anys després del seu assassinat a mans de militars al castell de Montjuïc.

13/10/2009 15:46 Educació

Ofrena floral ha tingut lloc avui a les 12h del migdia en el monument a Ferrer i Guàrdia situat a l'Avinguda de l'Estadi de Montjuïc. El monument no va ser erigit ins l'any 1989 en compliment de l'acord del plenari del 23 de maig de 1932 de l'Ajuntament de Barcelona, i respon a una rèplica del que l'any 1911 es va instal·lar a Brussel·les

Acte públic  dia 13 d'octubre a les 19.00h es farà al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. El consistori de la ciutat de Barcelona obre les seves portes a la ciutadania per acollir una vegada més un acte en honor a Francesc Ferrer i Guàrdia.

Adhesió al manifest en commemoració del centenari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia que es llegirà durant els actes i que trobareu penjat al web www.ferrerguardia.org des del qual podreu adherir-vos.

A més, en l'apartat d'activitats d'aquesta web podeu veure també altres actes que es desenvoluparan aquests dies a molts indrets.

 

 

 Altres actes programats:

Girona: divendres 16 d'octubre 18h.

Gramenet: a les 20h a la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet (Jardins de
Can Sisteré)

A càrrec de la Dra. Dolors Marín Silvestre
Historiadora i autora del llibre " La Setmana Tràgica"

Organitza: Ateneu Popular Julia Romera

 

Tarragona: dimarts 20 d'octubre 19h.

Granollers: dijous 22 d'octubre 19h.
(Fòrum a partir de la pojecció del DVD d'Agustí Coromines)

Granollers: dimecres 28 d'octubre 18h.
(Taula rodona)

 

La Fundació Ferrer i Guàrdia i el sindicat USTEC-STEs realitzaran la presentació del monogràfic de la revista Docència sobre aquest català universal:

La Revista Docència publicada pel sindicat USTEC-STEs, dedica un monogràfic a Ferrer i Guàrdia en el seu número 29 (maig 2009). Inclou una edició especial del film Una vida per la llibertat d’Agustí Coromines. Al monògràfic podeu trobar els següents continguts:

Cronologia d'una època: repàs als principals esdeveniments polítics, socials i culturals a cavall entre els segles XIX i XX.

Passat i present de l'obra de Ferrer i Guàrdia: En els seus articles, Victòria Camps, Joan-Francesc Pont, Francesc Saló i Jaume Carbonell ens descobreixen la vessant més innovadora i socialment compromesa del nostre pedagog.

 Escoles: Els quatre centres educatius catalans que porten el nom de Ferrer i Guàrdia ens expliquen què representa per a ells la figura del pedagog.

Taula rodona: Agustí Coromines, M. Pau Trayner, Emili Cortavitarte i Gemma Martin ens apropen a la figura d'un Ferrer i Guàrdia llunyà en el temps, però ben actual pel que fa al seu llegat.

Testimonis: Deixebles i seguidors de Ferrer i Guàrdia ens endinsen en el coneixement d'aquesta figura a partir de les seves experiències i vivències.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid