Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Resposta de la CUP: "La prohibició és un atemptat contra la democràcia"

"La prohibició és un atemptat contra la democràcia i ens mostra la cara real de l'Estat espanyol i les seves institucions. En un costat hi som els que volem el referèndum, la democràcia i la llibertat i en l'altre el nacionalisme espanyol i falangista representades per les institucions de l'estat".

Aquesta ha estat una de les afirmacions del membre del Secretariat Nacional de la CUP com a resposta a la prohibició de la consulta i a l'afavoriment de la contramanifestació feixista per part del jutjat del contenciós administratiu número 14 de Barcelona.

09/09/2009 15:57 Política

El portaveu també ha anunciat que la candidatura independentista "continua compromesa, ara més que mai, amb la realització del referèndum". A través d'una nota la CUP s'ha reafirmat en el seu compromís a "escampar la llavor de l'autodeterminació amb l'impuls de més referèndums arreu dels Països Catalans", seguint la inciativa impulsada per la CUP a Arenys de Munt

Per la seva banda, el portaveu de la CUP de Girona, Jordi Navarro, considera que la resposta que ha donat la justícia és una prova dels "tics autoritaris i feixistes d'un estat antidemocràtic". En declaracions a Llibertat.cat, Navarro ha afirmat que amb la decisió de la justícia "es demostra que a l'Estat espanyol no hi ha separació de poders, que vivim sotmesos a un estat de setge". Es constata, ha dit, que "el poder de l'Estat està per sobre de la voluntat del poble català".

En aquest sentit, Navarro ha asseverat que amb aquest gest l'estratègia repressiva contra els Països Catalans "puja un esgraó més", constatant així "el tarannà imperialista i antidemocràtic d'unes institucions sorgides d'un règim feixista com fou la dictadura franquista".

Navarro considera que la croada de l'Estat en contra de la consulta no és res més que "un efecte col·lateral de la manca de ruptura democràtica durant la transició".

"Els Països Catalans hem de decidir-nos des d'ara mateix a marxar d'aquesta presó de pobles que es diu Espanya", ha exclamat.

 

La CUP considera un «atemptat» la pohibició de la consulta i en reitera el seu suport

 [Nota de premsa del Secretariat Nacional de la CUP]

La Candidatura d'Unitat Popular vol expessar el seu més enèrgic desacord amb la decisió, del jutjat del contenciós administratiu número 14 de Barcelona,  de suspenció de l'acord de l'Ajuntament d'Arenys de Munt per donar suport a la celebració del referèndum.

 Per la CUP això demostra el caràcter antidemocràtic de l'Estat espanyol. Per a Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP, «la prohibició és un atemptat contra la democràcia, i ens mostra la cara real de l'Estat espanyol i les seves institucions. En un costat hi som els que volem el referèndum, la democràcia i la llibertat i en l'altre el nacionalisme espanyol i falangista representades per les institucions de l'estat».

La CUP continua compromesa, ara més que mai, amb la realització del referèndum i la seva correcte i pacífica celebració, i fa, de nou, una crida a tots els agents polítics i socials del país a no arronssar-se i a escampar la llavor de l'autodeterminació amb l'impuls de més referèndums arreu dels Països Catalans.

Candidatura d’Unitat Popular

cup
 Per saber-ne més:

Intervenció de Francesc Ribera,Titot, a l'acte unitari del 6 de setembre

VIDEO: Acte Polític de suport al Referèndum d'Arenys de Munt

L’MDT amb la consulta per la independència a Arenys de Munt 

Text de la llei reguladora de les bases del règim local

Grup de Facebook de la consulta sobre l'autodeterminació

Vídeo sobre la consulta popular

Manifest de suport a la consulta (pdf)

Llistat de persones públiques que s'han adherit al manifest (pdf)

[AVUI.tv] Consulta a Arenys de Munt (1/2)

[AVUI.tv] Consulta a Arenys de Munt (2/2)

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid