Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Berga presenta una moció per una consulta sobre la independència dels Països Catalans

La consulta popular, que s'haurà de realitzar abans no acabi l'any 2009, en una data a consensuar, inclourà la pregunta: “És vostè partidari que els Països catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?”. La moció podria ser aprovada en el Ple d'aquest dijous només amb els vots dels regidors de Convergència i Unió i els de la Candidatura d'Unitat Popular. 

Després del multitudinari acte de de presentació de la consulta popular d'Arenys de Munt i enmig d'un degoteig de viles i ciutats catalanes que se sumen a aquesta iniciativa, la CUP de Berga ha proposat, per via d'una moció al ple municipal del proper dijous 10 de setembre, que l'ajuntament berguedà convoqui una consulta popular de característiques similars.

08/09/2009 23:00 Política
Berga1 Berga1
Així mateix, la moció de la CUP proposa fer arribar a l'Ajuntament d'Arenys de Munt la solidaritat i el suport de Berga davant les coaccions polítiques que han sofert d'una sèrie de partits (Falange Española de las JONS, PSOE i Ciutadans)
 
Moció:

El proper diumenge 13 de setembre es realitzarà a la vila d'Arenys de Munt (el Maresme) una consulta popular sobre la voluntat ciutadana que el poble català es constitueixi en un estat independent. Aquesta iniciativa ciutadana comptava, al principi, amb el suport del consistori arenyenc i de la majoria de grups polítics. Diversos partits encapçalats per la Falange Española de las JONS s'han mostrat contraris a la celebració d'atorgar veu al poble d'Arenys de Munt i finalment la fiscalia de l'Estat ha prohibit que l'Ajuntament d'Arenys col·labori en aquesta expressió de democràcia.

Immediatament, responent a aquesta agressió directa als drets fonamentals de les persones i els pobles, que és expressar l'opinió, diversos municipis del país (Seròs, Argentona, Sant Pere de Torelló, Figueres...) ja han decidit convocar consultes populars en la mateixa direcció, com a defensa descarada de la democràcia que queda en entredit amb aquesta mena de sentències.

Considerem que en aquests moments d'agressió als drets democràtics cal una resposta valenta i que el silenci i la desinhibició només aconseguirà donar força a les veus que pretenen acotar el dret fonamental d'opinar.
 
Es per això que l'Ajuntament de Berga acorda:

1 - Trametre una comunicació a l'Ajuntament d'Arenys de Munt per a donar-li suport en aquests moments en què l'exercici delegat de la voluntat popular ha quedat qüestionat.
 
2 - Convocar una consulta popular abans de finals de 2009 amb la següent pregunta:
 “Esteu d'acord que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure,  independent i democràtic?”
 
3 - Disposar tota la infraestructura necessària per a la realització d'aquesta consulta popular. 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid