Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Entitats, associacions i sindicats reclamen una Mercè laica

 Una iniciativa impulsada per la Lliga per la Laïcitat, que engloba de 77 entitats, associacions i sindicats compromesos amb la llibertat, la tolerància i el progrés, ha fet pública una crida un cop més perquè els regidors i regidores de l’Ajuntament de Barcelona no assisteixin a la missa concelebrada de la Mercè en tant que càrrecs electes. Durant els darrers anys els càrrecs i responsables polítics han assistit a la missa catòlica en comparsa, sense tenir en compte el caràcter laic del seu càrrec. La pròxima festivitat de la Mercè serveix habitualment de plataforma de l'església catòlica per expandir-se en la seva influència. Aquesta festivitat ha estat potenciada per les institucions i obvia el caràcter tradicional i popular de la festivitat de Santa Eulàlia, patrona històrica de Barcelona, que va ser substituïda per la figura de la Mercè, patrona de la diòcesi i que va desplaçar la figura indígena laietana a mitjans de segle XIX, entre altres motius per la seva catalanitat.

21/09/2009 22:29 Política

La Lliga per la Laïcitat considera que "No és admissible l'ostentació pública de simbologia confessional, o el fet de sotmetre-s'hi per part de càrrecs públics escollits democràticament, que en primer lloc es deuen al públic i a la garantia del dret a l'espai públic." Motiu pel qual "La representació municipal ha d'eximir-se de qualsevol mena d'implicació confessional pública, reservant els actes de culte determinats per la consciència personal a l'estricte àmbit de la privacitat. "

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid